|

Almanya'nın parlayan yıldızı!

2.Bundesliga takımlarından Karlsruher'de oynayan gurbetçi futbolcu Selçuk Alibaz'a teklif üstüne teklif yağıyor…

İha
00:00 - 22/11/2013 Cuma
Güncelleme: 21:27 - 22/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Almanya'nın parlayan yıldızı!
Almanya'nın parlayan yıldızı!

Futbola TSV Kürnbach takımında başladıktan sonra, SV Sandhausen'ın altyapısına geçen Alibaz, 18 yaşında Süper Lig ekiplerinden Eskişehirspor ile kariyerinin ilk profesyonel sözleşmesini imzalayıp, Türkiye'ye geldi. Eskişehirspor A2 takımında forma giydi. Devre arasında TFF 3. Lig ekiplerinden Afyonkarahisarspor'a kiralandı. Burada 12 maça çıkan futbolcu, son maçında Ispartaspor'u 4-1 yenerlerken, 4 golün hepsini kaydeden futbolcu olmuştu.

2010-11 sezonu öncesinde Eskişehirspor ile sözleşmesini feshederek 2011-12 sezonunda ise Karlsruher'e transfer oldu.

Karlsruher 'in değişmezlerinden olan Alibaz, geçtiğimiz sezon 38 maçın 34'ünde forma giydi. 4 gol 3 asist ile tamamladı.

2. Bundesliga'da oynadığı performansıyla bu sezon dikkatleri üzerine çeken Selçuk için Wolfsburg, Augsburg Ve Freiburg teklifte bulunurken Karlsruher ise futbolcuyu bırakmak istemediği ve bonservisine 2 milyon euro istediği öğrenildi.

Amcası eski futbolcu Amir Alibaz ile yaptığımız görüşmede, Selçuk için tekliflerin olduğunu doğrularken, gelen teklifleri devre arasında değerlendireceklerini ifade etti. Amir ile yaptığımız telefon görüşmesinde, ' Selçuk iki sezondur Almanya'da dikkat çekiyor. Bu sezon ise tavan yaptı. Şu anda üç Alman kulübü teklif yaptı, ancak Karlsruher'de pek bırakmak niyetinde değil. 1.Bundesliga'ya çıkmayı hedeflediler. Ancak Selçuk'u tutmaları zor gözüküyor' dedi. Kendisinin de Adanaspor, Denizlispor ve yıldızlarla dolu İstanbulspor'da forma giydiğini vurgulayan Amir, yeğeninin de Türkiye'de futbol oynamasından yana görüş belirtti.

Futbolcunun Menajeri Orhan Lokurlu ise yaptığı açıklamada, 'Selçuk için Türkiye'deki menajer arkadaşlarımızın da dikkatini çekti. Onlarla da görüşüyoruz. Ancak en ciddi teklif şu anda Alman takımlarından geldi. Selçuk orta sahada ve sağ kanatta oynayabilen çok teknik bir futbolcu, devre arasında bir 1.Bundesliga takımına transfer olma durumu çok yüksek' dedi. Menajer Lokurlu, Selçuk'un böyle oynamaya devam etmesi halinde Türk Milli Takımına da çok yakında çağrılacağını iddia etti.

10 yıl önce