|

BARÇA'LA FENER

2. kez girdiği Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçına çıkacak olan Fenerbahçe büyük zafere hazır. Sarı-lacivertiller, taraftarın da desteğiyle Barcelona'yı Kadıköy'e gömecek.

Yeni Şafak
00:00 - 18/09/2001 Salı
Güncelleme: 14:47 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Fenerbahçe, daha önceki yıllarda Trabzon, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Türkiye'de devirdiği Barcelona'yı ağırlıyor. İkinci kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Sarı-Lacivertliler, Barcelona maçıyla birlikte grup maçlarına iyi bir başlangıç yapmayı amaçlıyor. Fenerbahçe Avrupa kupalarında, İspanyol takımlarıyla bugüne kadar sadece bir kez eşleşti. R.Betis'e karşı 2-0 ve 2-1'lik mağlubiyetler alan F.Bahçe, Barcelona zaferiyle de bir ilke imza atmak istiyor.



Kadıköy'de 25'lik seri


Kadıköy'de bugüne kadar oynadığı son 25 resmi maçı kazanan Fenerbahçe'nin Barcelona karşısında da en büyük kozu taraftarı olacak. Sarı-lacivertli takımda sakatlıkları devam eden Mert Meriç ve Yusuf'un durumu bugün netlik kazanacak. F.Bahçe, gruptaki ilk maçını bu akşam saat 21.45'de Barcelona ile oynayacak. Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki maç, Teleon'dan canlı olarak ekrana gelecek. Karşılaşmayı ise İsveç federasyonundan Anders Frisk yönetecek.



Maçın hakemi süper


F.BAHÇE'nin bu akşam oynayacağı Şampiyonlar Ligi ilk maçına Dünya'nın en iyi hakemlerinden biri verildi. İsveçli Anders Frisk, Dünya Kupaları'ndan ve Şampiyonlar Ligi'nin en zor maçlarından tanıdık bir isim. 1998 Dünya Kupası finalini yöneten İsveçli hakem 2000 Uluslar Kupası'nda da Milli Takımımız'ın bir maçında düdük çalmıştı.



Avrupa'da 93. Maç


F.BAHÇE, Barcelona maçıyla birlikte, Avrupa kupalarındaki 93. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, şimdiye dek yaptıkları 92 karşılaşmanın 30'undan galip ayrılırken, 49 kez yenildi, 13 kez de berabere kaldı. Fenerbahçe, Avrupa'da attığı toplam 96 gole karşılık, kalesinde 154 gol gördü.



Barca kazanamıyor


BARCELONA, bugüne dek Türk takımlarıyla deplasmanda yaptığı maçlarda başarısız sonuçlar aldı. Türk takımlarıyla Türkiye'de yaptığı maçlarda galibiyet yüzü göreme-yen İspanyol ekibi, yaptığı 4 maçın 3'ünü yitirirken, 1 kez de sahadan beraberlikle ayrıldı. Bu maçlarda Türk takımları 6 gol atarken, kalelerinde yalnızca 1 gol gördü..



Eksik geldiler


ŞAMPİYONLAR Ligi'nde bugün Fenerbahçe ile karşılaşacak olan Barcelona dün İstanbul'a geldi. Son çalışmasını Şükrü Saraçoğlu'nda dün akşam yapan İspanyol ekibi, daha sonra Conrad otelde kampa girdi. Teknik direktör Carlos Rexach Cerda dün düzenlediği basın toplantısında bugün oynanacak maçta kesinlikle puan alacaklarını söyledi. Barcelona'nın kadrosunda Bonano, Reina, Sergi, Puyol, Christanval, Andersson, Frank De Boer, Coco, Cocu, Xavi, Rochembak, Geovanni, Luis Enrique, Saviola, Kluivert, Alfonso ve Gabri bulunuyor.




Günün programı


Şampiyonlar Ligi 2. hafta maçlarına bugün oynanacak müsabakalarla devam edilecek. Günün maçları şunlar:


Juventus-Celtic,


Rosenborg BK-Porto


O.Lyon-B.Leverkusen,


Manchester United-OSC Lille,


Deportivo-P.Olympiakos,


B.Münih-Sparta Prag,


Spartak Moskova-Feyenoord.



#Fenerbahçe
#Barcelona
#UEFA Şampiyonlar Ligi
23 yıl önce