|

Sivasspor son dakikada Dinamo Batumi'yi mağlup etti

UEFA Konferans Ligi'ndeki temsilcilerimizden Sivasspor, Gürcistan ekibi Dinamo Batumi ile deplasmanda karşılaşıyor. Mücadelenin canlı anlatımını ve maça dair detayları haberimizden takip edebilirsiniz.

21:55 - 5/08/2021 Perşembe
Güncelleme: 22:21 - 5/08/2021 Perşembe
Yeni Şafak
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay.
Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay.

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi'nde Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi'yi deplasmanda 2-1 mağlup etti.

Maçtan dakikalar;

15. dakikada Dinamo Batumi’nin sol kanattan kullandığı kornerin devamında Mamuchashvili, ceza sahası dışından meşin yuvarlağı auta gönderdi.

18. dakikada ani gelişen Sivasspor atağında Fayçal Fajr, ceza yayının gerisinden vurdu, top üstten auta gitti.

33. dakikada Dinamo Batumi ceza sahası dışından serbest vuruş kazandı. Çaprazdan kazanılan serbest vuruşta Azaroc doğrudan kaleyi denedi. Kaleci Ali Şaşal topu kornere çeldi.

51. dakikada Sivasspor hızlı atağında Yatabare’nin derinlemesine pasına Kayode, ceza sahası içinde vurdu. Savunma son anda yatarak topun kaleye gitmesine engel oldu.

54. dakikada Dinamo Batumi’nin ceza yayı üzerinden kazandığı serbest vuruşta Vladimer Mamuchashvili yerden sert bir şutla topu ağlara yolladı. 1-0

75. dakikada sol kanattan gelişen Sivasspor atağında Uğur Çiftçi’nin nefis ortasına ön bölgede Leke James yükseldi ve direğin dibinden meşin yuvarlağı filelere gönderdi. 1-1

90+5. dakikada sağ kanattan gelişen Sivasspor atağında Fayçal Fajr’ın ortasına arkada direkte Kayode kafayı vurdu. Kaleciden dönen topu yine Kayode tamamladı. 1-2

Galibiyet golü;

Sivasspor, geçen sezon Avrupa kupalarında ne yaptı?
  • Kırmızı-beyazlılar, 11 yıl aradan sonra geçen sene katıldığı UEFA Avrupa Ligi'nin I Grubu'nda İspanya'dan Villarreal, İsrail'den Maccabi Tel Aviv ve Azerbaycan'dan Karabağ ile eşleşmişti. Grupta oynadığı 6 maçta 2 galibiyet alan, 4 kez de sahadan mağlup ayrılan Sivasspor, attığı 9 gole karşı kalesinde 11 gol gördü. Sivasspor, karşılaşmalarda Villarreal'e 5-3 ve 1-0, Maccabi Tel Aviv'e ise 2-1 ve 1-0'lık skorlarla yenildi. Gruptaki 2 galibiyetini 2-0 ve 3-2'lik skorlarla Karabağ'a karşı alan kırmızı-beyazlı ekip, 6 puanla 3. sırada yer alarak Avrupa kupalarına veda etti.


#Sivasspor
#Dinamo Batumi
#Konferans Ligi
3 yıl önce