|

ÖZET | Katar - Ekvador: 0-2

Dünya Kupası'nın ilk maçında Katar ve Ekvador karşı karşıya geldi. Mücadeleyi konuk ekip 2-0 kazandı. Ekvador'un gollerini Fenerbahçeli futbolcu Enner Valencia attı. Tecrübeli oyuncu karşılaşmanın yıldızı oldu.

20:55 - 20/11/2022 Pazar
Güncelleme: 21:11 - 20/11/2022 Pazar
Yeni Şafak
Ekvadorlu futbolcuların Katar maçındaki gol sevinci.
Ekvadorlu futbolcuların Katar maçındaki gol sevinci.

22'ncisi düzenlenen Dünya Kupası, Katar ile Ekvador arasında oynanan karşılaşmayla başladı.

Mücadele Ekvador'un 2-0'lık üstünlüğü ile tamamlandı. Ekvador'a galibiyeti getiren golleri Fenerbahçeli futbolcu Enner Valencia kaydetti.


Maçtan dakikalar;

3. dakikada ceza sahası içinde topla buluşan Valencia’nın şutu ağlara gitti ancak VAR incelemesinin ardından gol iptal edildi.

GOL!
  • 16. dakikada Ekvador penaltı kazandı. Beyaz noktanın başına geçen Fenerbahçeli golcü Valencia topu ağlara gönderdi. 0-1
GOL!
  • 31. dakikada Preciado’nun sol kanattan ortasında ceza sahası içinde Valencia şık bir kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu. 0-2

55. dakikada Romario Ibarra’nın ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Al Sheeb gole izin vermedi.

87. dakikada savunmanın arkasına atılan topla buluşan Muntari, kalecinin önde olduğunu görür görmez ceza sahası dışından sert bir vuruş yaptı, meşin yuvarlak üstten çıkarı çıktı.

Katar’da görkemli açılış

Katar’ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılış seremonisi görkemli bir törenle gerçekleşti. 2022 Katar Dünya Kupası öncesi açılışı seremonisi düzenlendi. Açılış töreni renkli görüntülere sahne oldu. Tribünleri dolduran binlerce taraftar da bu coşkuya ortak oldu. Açılış maçında turnuvanın ev sahibi Katar, Ekvador’u ağırlayacak. Al Khor kentindeki Al Bayt Stadı’nda oynanacak A Grubu müsabakası, saat 19.00’da başlayacak. Mücadele öncesi Dünya Kupası da stada getirildi ve sergilendi.


#Katar
#Ekvador
#Dünya Kupası
1 yıl önce