|

Fenerbahçe: 1 Porto: 3

Portekiz'in Estadio Do Dragao stadında oynanan Fenerbahçe-Porto maçı, 3-1 Porto'nun üstünlüğüyle sona erdi.

Aa
00:00 - 17/09/2008 mercredi
Güncelleme: 21:21 - 17/09/2008 mercredi
Yeni Şafak
Fenerbahçe: 1 Porto: 3
Fenerbahçe: 1 Porto: 3

Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nun ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda FC Porto'ya 3-1 yenildi. İkinci yarıya Selçuk'un yerine Josico'yu sahaya sokarak başlayan Fenerbahçe, İspanyol futbolcunun hemen 8 dakika sonra sakatlanarak oyundan çıkmasıyla talihsizlik yaşadı. Her iki takımda 2-1'lik skorun etkisiyle hatasız oynamaya gayret edip, hızlı toplarla gol bulmaya çalışırken, ev sahibi Porto daha etkili ataklarla Fenerbahçe kalesine geldi. Maçın son dakikalarında her iki kalede de karşılıklı tehlikeli gol pozisyonları olurken, son dakikada oyuna giren Lino, hemen bir gol atarak, Porto adına farkı ikiye çıkardı.



MAÇTAN DAKİKALAR


5. dakikada Lucho'nun uzak mesafeden sert şutunda kaleci Volkan, yatarak topa sahip oldu.

11. dakikada Lucho'nun soldan ortasında ceza sahası içinde Fenerbahçe savunmasının arkasına sarkan Lisandro, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-0

13. dakikada Rodriguez'in soldan ceza sahasına yaptığı ortada müsait durumdaki Lucho, gelişine sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu. 2-0

25. dakikada orta sahadan atılan pasla defansın arkasına sarkan Lisandro, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda aşırtma bir vuruş yaptı. Meşin yuvarlak, üstten auta çıktı.

29. dakikada Uğur Boral'ın soldan ortasında ceza sahası içinde Ale* kafayı vurdu. Kaleci Helton'un çeldiği topu, sağ çaprazda Güiza, sert bir vuruşla ağlara gönderdi. 2-1


48. dakikada Fenerbahçe cezasahası içinde Yasin'in büyük hatasında topla buluşan Mariano yerden sert vurduğu topu auta gönderdi.

59. dakikada Emre'nin kaybettiği topta ceza sahası dışından Lucho'nun sert vurduğu top direğin üzerinden auta gitti.

67. dakikada Fenerbahçe'nin sol kanattan geliştirdiği atakta Roberto Carlos'un kaleye ortasında top kaleye doğru giderek tehlike yarattı ancak auta çıktı.

71. dakikada Fenerbahçe ceza sahasının sol dışından Porto adına kullanılan serbest vuruşta Alves'in direk kaleye sert şutunda Volkan, topu yumruklayarak kornere attı.

85. dakikada soldan Roberto Carlos'un sert ortasında Güiza'nın vuruşunda top az farkla auta gitti.

87. dakikada kaleci Volkan'ın öne çıkmasını iyi değerlendiren Lisandro hemen topa vurdu ama auta gönderdi.

Karşılaşmanın son dakikasında oyuna giren Lino, sağ kanatta Lugano'nun kaybettiği topu alan Mariano'nun yerden ortasında topu ağlara gönderdi. Karşılamayı 3-1 kazanan Porto, 7 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne ilk kez galibiyetle başladı.

Stat
: Dragao
Hakemler
: Bertrand Layec ***, David Benech ***, Michael Annonier *** (Fransa)
FC Porto
: Helton **, Benitez **, Rolando **, Alves **, Sapunaru **, Meireles ** (Dk. 66 Costa **), Fernando **, Lucho ***, Rodriguez *** (Dk.89 Lino), Mariano ** (Dk. 60 Hulk **), Lisandro ***
Fenerbahçe
: Volkan **, Gökhan **, Yasin *, Lugano **, Roberto Carlos **, Emre **, Selçuk ** (Dk. 45 Josico),(Dk. 53 Burak Yılmaz **), Maldonado **, Uğur *** (Dk. 76 Kazım), Alex ***, Güiza **
Goller
: Dk. 12 Lisandro, Dk. 13 Lucho, Dk. 90 Lino (FC Porto), Dk. 30 Güiza (Fenerbahçe)
Sarı kartlar
: Dk. 54 Sapunaru (FC Porto), Dk 70 Lugano, Dk. 73 Güiza (Fenerbahçe)

MAÇTAN NOTLAR

"FUTBOLDA KORKU OLMAZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Luis Aragones, "İşler kötü gittiğinde antrenör suçlanır. Ancak ben deneyimliyim. Kötü durumlarda her şeyi yapacağım. Bu nedenle üzerimde baskı hissetmiyorum. Porto saygı duyduğumuz bir takım. Ama benim için önemli olan kendi takımımdır. Futbolda korku olmaz, savaş değil." dedi.


JOSICO: "KAZANIRSAK RAHATLARIZ"

Fenerbahçe'deki arkadaşlık ortamından memnun olduğunu kaydeden İspanyol oyuncu Josico ise Porto'ya iyi başlangıç yapmak için geldiklerini vurguladı. Josico, "İyi bir sonuçla başlamak önemli. Kazanarak başlamak bize daha sonrası için rahatlık verir" dedi.


NUNES'TEN GÜİZA UYARISI

Porto'lu savunma oyuncusu Nunes, Mallorca'dan eski takım arkadaşı Güiza'nın çok tehlikeli ve dikkat edilmesi gereken bir futbolcu olduğunu söyledi. Nunes, “Porto için bence en büyük tehlike Guiza. Uzun boyuna rağmen çabuk bir oyuncu. Fizik gücü çok iyi. Boş alan bırakılmaması gerekiyor. Ayrıca zaman zaman da beklenmedik vuruşlar yapabiliyor” dedi. Öte yandan Portekiz basınında yer alan haberlerde Edu, Semih, Deivid ve Vederson'un yokluğunun Porto için avantaj olduğu belirtildi. Porto'da cezalı Fucile dışında eksik bulunmuyor.


FERREIRA: "HAZIR VE ÇOK MOTİVEYİZ"

Porto takımının teknik direktörü Jesualdo Ferreira, "Hazır ve çok motiveyiz. Herkes maçı ve kazanmayı istiyor" dedi.


ALEX: "PORTO ÇOK TEHLİKELİ"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldız futbolcusu ve kaptanı Alex ise "Porto, çok kaliteli bir takım. Dragao Stadı'na çıkmak her zaman için çok zor. Porto, Avrupa futbolunun geleneğinden gelen bir takım. Şampiyonlar Ligi'ne alışık. Bireyselden daha çok kolektif bir futbol oynuyor" yorumunda bulundu.


"F.BAHÇE REAL DEĞİL"

Portekizli futbolseverler, dün Porto'ya giden Fenerbahçe kafilesinde teknik direktör Luis Aragones ve Roberto Carlos'a büyük ilgi gösterdi. Carlos, burada yaptığı açıklamada, “Queresma olmasa da evinde oynaması nedeniyle Porto favori. Ancak biz kazanmak için buradayız” dedi. Porto'nun geçtiğimiz yıllarda Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynadığı maçı hatırlatan Portekiz basınına “Fenerbahçe, Real Madrid değil” şeklinde cevap veren Carlos, kendisinin de şu anda 35 yaşında olduğunu, Real Madrid'deki gibi oynamadığını söyledi. Bu arada Alex, “Rakibimizin çok kaliteli oyuncuları var. Dragao'da oynamak her zaman zor. Porto, Avrupa'da başarı geleneği olan ve bunu da maçlara yansıtan bir ekip” diye konuştu.


DEDENİN KOZU EMRE

Aragones, Hacettepe karşılaşmasında kadroya almayarak Porto için sakladığı Emre Belözoğlu'na bu akşamki maçta çok güveniyor. A Milli Futbol Takımımızın Belçika ile oynadığı karşılaşma öncesi yaşanan polemikler ve buna bağlı olarak annesinin sinir krizi geçirmesinin ardından morali bozulan Emre Belözoğlu, Porto maçında teknik direktör Luis Aragones'in en önemli kozlarından birisi olacak. Kafasını toparlaması için Hacettepe maçının kadrosuna alınmayan ve Portekiz temsilcisi ile yapılacak mücadeleye İspanyol hoca tarafından özel olarak hazırlanan Emre, bu akşam ilk on birdeki yerini aldı.


GARANTİ VERDİ

Aragones'in dün yıldız oyuncuyla özel bir görüşme yaptığı ve futbolcusuna “Porto maçı Şampiyonlar Ligi'ne iyi bir başlagınç yapabilmek adına büyük önem taşıyor. Önemli eksiklerimiz var. Bu nedenle sana büyük iş düşecek. Senden sahada kaldığın süre boyunca elinden gelenin en iyisini yapmanı istiyorum” dediği, Emre'nin de hocasına bu konuda garanti verdiği öğrenildi.


il y a 16 ans