|

Fenerbahçe: 2 FC Sion: 2

UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Fenerbahçe-FC Sion rövanş maçı 2-2 eşitlikle sona erdi

Aa
00:00 - 27/08/2009 Perşembe
Güncelleme: 21:47 - 27/08/2009 Perşembe
Yeni Şafak
Fenerbahçe: 2 FC Sion: 2
Fenerbahçe: 2 FC Sion: 2

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Fenerbahçe, rövanş maçında FC Sion'la 2-2 berabere kalarak, gruplara kaldı.

Fenerbahçe, mücadelenin ikinci yarısında da arzuladığı tempoyu yakalayamadı. İlk yarıya göre rakibe fazla boş alan bırakmayan sarı-lacivertli takım, kalesinde de tehlikeli pozisyonlara izin vermedi. Emre ve Güiza'nın girmesiyle hareketlenen Fenerbaheçe, Güiza ile üst üste pozisyonlar üretti. İspanyol oyuncu bu pozisyonları gole çeviremeyince, Fenerbahçe ilk maçta 2-0 yendiği rakibiyle ikinci maçta 2-2 berabere kaldı ve gruplara kalma başarısı gösterdi.

FC Sion, 2-2'lik skor sonrası tur umutlarının azalmasıyla konsantrasyonunu kaybetti. Mücadele gücü de azalan İsviçre ekibi, duran toplardan gol bulmaya çalıştı. Bunda başarılı olamayan FC Sion, son bölümde de kalesinde tehlikeleri savuşturmaya çalıştı. İlk yarıdaki etkili oyununu ikinci yarıda sergileyemeyen FC Sion, kendisine turu getirecek golleri atamayınca maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı ve Avrupa mücadelesine veda etti.


MAÇTAN DAKİKALAR

2. dakikada Serey Die'den topu kapan Dos Santos, ceza alanına girdiği anda kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda yerden vurdu. Kalecinin müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gidince, Fenerbahçe 1-0 öne geçti.


8. dakikada Obradovic'in soldan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta ön direkte topla buluşan Vanczak, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere göndererek 1-1 beraberliği sağladı.


11. dakikada Obradovic, sağ çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağı kornere çeldi.


15. dakikada Kazım'ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Semih, ceza alanına girer girmez sert vurdu. Ancak kaleci meşin yuvarlağı tokatladı. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.


20. dakikada FC Sion ceza alanı içinde oluşan karambolde top son olarak Semih'in önüne düştü. Bu futbolcu, boş pozisyonda sert vurdu. Ancak Bühler'in müdahale ettiği meşin yuvarlak taca gitti.


25. dakikada Vanczak'ın sağ çaprazdan sert şutunda, kaleci Volkan, meşin yuvarlağı kornere gönderdi.


29. dakikada sağdan gelişen FC Sion atağında topla ceza alanına giren Dabo, kaleci Volkan tarafından düşürülünce hakem penaltı noktasını gösterdi. 30. dakikada Chihab'ın penaltıdan attığı golle FC Sion 2-1 öne geçti.


40. dakikada Semih'in ara pasıyla ceza alanına giren Kazım, Nwaneri tarafından düşürülünce hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi. 41. dakikada penaltı atışını kullanan Dos Santos, ikinci golünü filelere bırakarak 2-2 beraberliği sağladı.


57. dakikada Gökhan'ın yerden ceza alanına gönderdiği top savunmadan sekerken, arkada meşin yuvarlakla buluşan Dos Santos yerden vurdu, ancak top yandan az farkla auta gitti.


78. dakikada Güiza'nın uzaktan sert şutunda savunmaya çarpan top kaleye yönelirken, kaleci Vanins son anda meşin yuvarlağı çeldi ve büyük bir tehlikeyi önledi.


80. dakikada Emre'nin güzel pasında savunmanın arkasında topla buluşan Güiza, bekletmeden yerden vurdu. Meşin yuvarlak yandan az farkla auta gitti.


85. dakikada Vederson'un soldan ortasında, ceza alanı içinde topla buluşan Güiza kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.


Karşılaşma 2-2 berabere sonuçlandı ve Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kalmayı başardı.












Maçın kadroları ile hakemleri şöyle:
Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler:
Bruno Miguel Duarte Paixao, Jose Carlos Neves Ramalho, Sergio David Gouveia Serrao (Portekiz)

Fenerbahçe:
Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Önder, Vederson, Kazım, Selçuk, Cristian, Uğur, Dos Santos, Semih

FC Sion:
Vanins, Mohammed Yusuf, Nwaneri, Chihab, Alioui, Martinho, Serey Die, Vanczak, Obradovic, Dabo, Bühler

Goller:
Dk. 2 ve 41 (Penaltıdan) Dos Santos (Fenerbahçe), Dk. 8 Vanczak, Dk. 30 Chihab (Penaltıdan) (FC Sion)

Sarı Kartlar:
Dk. 13 Mohammed Yusuf, Dk. 40 Bühler (FC Sion), Dk. 29 Volkan Demirel, Dk. 37 Lugano (Fenerbahçe)


MAÇIN ARDINDAN

UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanşında İsviçre'nin FC Sion takımıyla 2-2 berabere kalan Fenerbahçe, ligde gruplarda mücadele etmeye hak kazandı.

Cenevre'deki ilk maçta rakibini 2-0 yenen sarı-lacivertliler, kendi sahalarındaki rövanş maçında 2-2 berabere kalmalarına karşın, tur atlayarak, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı.

UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarının kura çekimi yarın Monako'da yapılacak.


İKİNCİ MAÇLAR BERABERE BİTİYOR

Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'da oynadığı elemelerde, ikinci maçlar berabere bitiyor.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Macaristan'ın Honved takımıyla karşılaşan sarı-lacivertliler, İstanbul'daki ilk maçı 5-1 kazanmış, deplasmandaki ikinci maçta 1-1 berabere kalmıştı.

Play-off turunda ise FC Sion karşısında deplasmanda ilk maçı 2-0 kazanan Fenerbahçe, kendi saha ve seyircisi önündeki ikinci maçta rakibiyle 2-2 berabere kaldı.


DOS SANTOS 5 GOLE ULAŞTI

Fenerbahçe'nin yeni transferi Dos Santos, sarı-lacivertli forma ile resmi maçlarda 5 gol attı.

Teknik direktör Christoph Daum'un bu akşamki FC Sion maçında Semih'in arkasında Alex'in yerinde görev verdiği Brezilyalı futbolcu, FC Sion'a biri penaltıdan 2 gol atarak, sarı-lacivertli forma altında resmi maçlarda 5 gole ulaştı.

Fenerbahçe'de resmi maçlarda ilk golünü UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında Honved karşısında atan Dos Santos, daha sonra ligde Sivasspor maçında orta sahadan aldığı topla 3 kişiye çalımlayarak attığı golle adından söz ettirdi. Cenevre'deki FC Sion maçında da rakip fileleri havalandıran Dos Santos, rövanş maçında İsviçre ekibine 2 gol atarak, resmi maçlardaki gol sayısını 5'e çıkardı. Brezilyalı futbolcu, sarı-lacivertli formayla ilk kez resmi bir maçta 2 gol attı.

Bu arada, Fenerbahçe'nin kazandığı penaltıda, atışı Kazım kullanmak istedi. Ancak kaptan Semih'in isteği üzerine penaltıyı Dos Santos kullandı.

Öte yandan, maçın bitiminde Güiza, Türk Telekom Tribününe doğru giderek formasını taraftarlara verirken, bazı taraftarlar tribünden sahaya indi. Güvenlik elemanları sahaya inen taraftarlara müdahale edip bir taraftarı götürürken, tribünlerdeki diğer taraftarlar bu olayı protesto etti.

Fenerbahçeli bazı taraftarlar, karşılaşmanın sonuna doğru 'Şampiyon yap bizi Christoph Daum' diye tezahüratta bulundu.











MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, İsviçre'nin FC Sion takımıyla yaptıkları UEFA Avrupa Ligi play-off turu rövanş maçında, ilk 11'de son Diyarbakırspor maçına göre 4 değişiklik yaptı.

FC Sion maçı öncesi dün yaptığı basın toplantısında, kadroda sadece Roberto Carlos'u oynatmayabileceğini söyleyen Alman teknik adam, Brezilyalı futbolcuyu kadroya almazken, Emre, Güiza ve Bilica'yı da ilk 11'e almayarak, dinlendirdi.

Sarı-lacivertlilerde, bu oyuncuların yerine Vederson, Önder, Selçuk ve Uğur, FC Sion maçında ilk 11'de forma giydi. Uğur Boral, böylece bu sezon ilk kez bir resmi maçta ilk 11'de sahaya çıktı.

Emre, Güiza ve Bilica'nın yanı sıra Volkan Babacan, Bekir, Ali ve Özer de yedek kulübesinde yer alırken, Roberto Carlos ile tedavileri süren Alex, Deniz, Mehmet Topuz ve Deivid 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı.

Bu arada, Fenerbahçe'de sahaya kaptan olarak Semih çıktı.


FC SION'DA 5 DEĞİŞİKLİK

FC Sion'da, Cenevre'deki ilk maça göre ilk 11'de 5 değişiklik dikkati çekti.

İsviçre ekibinin teknik direktörü Didier Tholot, sakatlığı bulunan Dominguez'in yanı sıra ilk maçta ilk 11'de sahaya çıkan futbolculardan Fermino, Paito, Marin ve Mpenza'yı İstanbul'da ilk 11'e almadı. Tholot, bu oyuncuların yerine Mohammed Yusuf, Nwaneri, Martinho, Dabo ve Bühler'i ilk 11'de sahaya sürdü.


BİLET FİYATLARINA PANKARTLI TEPKİ

Sivasspor maçında kale arkası tribün biletlerinin 55 lira olmasına taraftarların tepki göstermesinin ardından, bu hafta sonu yapılacak Manisaspor maçında da kale arkası tribün biletlerinin yine 55 lira olarak açıklanmasına, taraftlarlar bu kez ilginç bir pankartla tepki gösterdi.

'Neşeli Günler' adlı filmde Ziya rolündeki Şener Şen'in jilet satışını biletler için uyarlayan taraftarlar, Türk Telekom tribününde 'Nadya komanaci, taçsız kral pele, FENERBAHÇELİ cemil ile gittik maça, atma ZİYA biletler 55 lira' yazılı pankartla, kale arkası tribün biletlerinin 55 lira olmasını protesto etti.

Karşılaşmada tribünler tamamen dolmazken, özellikle Migros tribününde boşluklar göze çarptı.

Sarı-lacivertliler, karşılaşmada takımlarını coşkuyla tezahürat yaparak destekledi.


15 yıl önce