|

Fenerbahçe'nin rakibi Grasshoppers'ın analizi

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda İsviçre ekibi Grasshoppers ile eşleşti. İlk maçını 18 Ağustos'ta evinde oynayacak sarı-lacivertlilerin rakibi Grasshoppers'ı tanıyalım...

Yeni Şafak
16:53 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 17:28 - 5/08/2016 Cuma
DHA
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu'ndaki rakibi olan Grasshoppers, İsviçre'de en çok şampiyonluğu bulunan takım.
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Play-off Turu'ndaki rakibi olan Grasshoppers, İsviçre'de en çok şampiyonluğu bulunan takım.

Geçen sezon Avrupa kupalarında yer almayan Grasshoppers, 36 hafta süren İsviçre Ligi'ni Basel, Young Boys ve Luzern'in ardından 4. sırada bitirdi. Geçtiğimiz sezonu 4. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılan Grasshoppers, 2. ön eleme turunda İzlanda'nın KR Reykjavik, 3. ön eleme turunda ise Kıbrıs ekibi Apollon'u turun dışına itti.






En etkili futbolcuları Kallström

Grasshoppers'ta göze çarpan en etkili futbolcu İsveçli orta saha oyuncusu Kim Kallström. Bilindiği üzere Kallström'ün adı Türkiye'de '4 Büyükler' ile de anılmıştı. Takımda ayrıca Lucas Andersen, Benjamin Lüthi ve Brezilyalı Caio Cesar da dikkat çeken isimler arasında.



İsviçre Kupası'nı 19 kez müzesine götürdü

İsviçre'de 27 kez şampiyonluk yaşayan mavi-beyazlı ekibin müzesinde 19 İsviçre Kupası, 2 İsviçre Lig Kupası ve 1 İsviçre Süper Kupası bulunuyor.






İsviçre Lig'inde 2 hafta geride kaldı

Teknik direktörlüğünü 2015 yılının ocak ayından bu yana İtalyan asıllı Pierluigi Tami'nin yaptığı Grasshoppers, maçlarını Zürih'teki 26 bin kişilik Letzigrund'ta oynuyor. Grasshoppers, 2 haftası geride kalan İsviçre Ligi'nde ise ilk haftada sahasında Lozan'ı Caio'nun golleriyle 2-0 yenerken, ikinci haftada deplasmanda Luzern'e 4-3 mağlup oldu.














#Fenerbahçe
#Grasshoppers
8 yıl önce