|

Galatasaray kulüp satın alıyor!

Championship''te, Premier Lig''e yükselme mücadelesi veren Reading''in hisselerinin bir kısmı ya da tamamının satın alınması Galatasaray''a önerilimişti. Ancak sarı-kırmızılılara Peru Ligi''nde mücadele eden Atletico Grau''nun da sahibi olan Iribarne''ninde rakip olması pazarlığı kızıştırdı.

Eurosport
00:00 - 17/03/2014 Pazartesi
Güncelleme: 16:58 - 17/03/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Galatasaray kulüp satın alıyor!
Galatasaray kulüp satın alıyor!

Geçen yıl kardeş kulüp olduğu İngiliz Reading Kulübü''nü satın alması için Galatasaray''a teklif geldiği geçtiğimiz hafta hem Ada basınında hem de Türkiye''de yer bulmuştu. Championship''te, Premier Lig''e yükselme mücadelesi veren Reading''in hisselerinin bir kısmı ya da tamamının satın alınması Galatasaray''a önerilimişti. Bugün ortaya atılan iddia ise bu sürecin devam ettiğini doğruluyordu.

Takımın icra başkanı Nigel Howe ve direktör Chris Samuelson''un geçtiğimiz ay Türkiye''ye gelerek Ünal Aysal ile görüştüğü bilgisi de yer aldı.

Uruguaylı iş adamı da talip

Uruguaylı iş adamı Richard Iribarne''nin de Reading ile ilgilendiği ve yakın zamanda bir teklif vereceği iddia edildi. Peru Ligi''nde mücadele eden Atletico Grau''nun da sahibi olan Iribarne''nin İngiliz ekibiyle yakından ilgilendiği belirtiliyor.

İkili anlaşma genişliyor

Kulübün İngiltere''de bir çok gayrimenkulü ve bir de oteli var. Sir John Madejski, kulübünün yüzde 51''lik hissesini 2002''de Rus işadamı Anton Zingarevich''ten 28 milyon Pound''a almıştı.

Bilindiği gibi Galatasaray, İngiliz ekibi Reading FC ile geçen sene kardeş kulüp anlaşması yapmıştı. Anlaşma altyapı ve hazırlık maçları gibi konularda işbirliğini içeriyor.

10 yıl önce