|

Güvenlik yine had safhada ve maçın hakeminin Hagi düşmanlığı korkutuyor Deportivo La 'Koruma'

Danimarkalı Kim Milton Nielsen iki takımın da birer ilk grup maçını yönetti. Nielsen, son Dünya Kupası'nda ve Şampiyonlar Ligi elemesinde Hagi'yi oyundan atmıştı.

.
00:00 - 13/02/2001 Salı
Güncelleme: 13:08 - 6/01/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Güvenlik yine had safhada ve maçın hakeminin Hagi
Güvenlik yine had safhada ve maçın hakeminin Hagi
Aktif dinlenme

Galatasaray, zorlu maç trafiği arasında hem dinlenmeye hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki kader maçlarından birine hazırlanmaya çalışıyor. Sarı-Kırmızılılar dün 17.30'da başlayan neşeli çalışmada hafif bir ter idmanının ardından "dar alanda kısa paslaşmalar" yaptı. Okan'ın sol diz kemiğindeki iç kanama sürerken, çalışmaya sadece düz koşuyla katıldı. Hagi sakatlığının hafiflediğini belirterek takımla çift kaleye çıktı ama Lucescu kararını bugün verecek.

Kapılar kapanıyor

Bugün 12.30'da Florya tesislerinde bir basın toplantısı düzenleyecek olan teknik direktör Lucescu, maç öncesinde son kez basının önüne çıkacak. Bu toplantının ardından dış dünyaya kapılarını kapatacak olan Galatasaray, akşam 17.30'da basına kapalı olarak son bir taktik çalışması yapacak. Emre ve Suat'ın hafif sakatlıkları ile Hakan Ünsal'ın sol diz yağ bağlarındaki gerilmenin oynamalarına mani olmayacağı gözlendi.

Haydi tribüne

Büyük maçlar dışında boş kalan Ali Sami Yen tribünleri için yönetimden çağrı geldi. Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Ali Dürüst dün yaptığı açıklamada İspanyol takımının Dünya'nın en zor liginin temsilcisi olduğunu vurgulayarak Galatasaray'ın yalnız bırakılmamasını istedi. Dürüst "Çok dikkatli olmalıyız. Hem saha içinde, hem de tribünde örnek bir futbol ve seyirci göstermemiz gerekiyor. Bu kritik maçtaki silahımız sabır olmalıdır" dedi.

Hagi'nin belalısı

Türk futboluyla ilk kez Dundee United-Trabzonspor maçıyla tanışan Nielsen, G.Saray'ın Hertha Berlin'i yendiği maç dışında lehimize pek düdük çalmadı. 2-0 yendiğimiz Belçika maçının hakemiydi. Fakat oyun 0-0 iken sakatlanmış ve yerini 4. hakeme bırakmıştı. Danimarkalı hakem oynadığı her maçta Hagi'yi sarı kartsız bırakmadı, iki kere de oyundan attı. Resim EURO 2000'de Hagi'yi Nielsen'le kronik kart tartışmalarından birinde gösteriyor.

DEPORTİVO'YU TANIYALIM

Fener'le yaşıt

Deportivo 1907'de kuruldu. İlk renkleri La Coruna kentinin sembolü olan "Coruna beyazı" ve "Galiçya mavisi"ne ek olarak iç savaşın matemini taşıyan "Siyah"tı. Sonraları siyahı bırakan Deportivo, Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez oynuyor.

Sahası da eşit

Haftaya kendi sahasında Galatasaray'ı ağırlayacak olan Deportivo'nun saha ölçüleri de Fenerbahçe ile aynı. Municipal De Riazor ile Şükrü Saraçoğlu Stadı 105mx68m ebadında. Ali Sami Yen ise enden 5 metre daha geniş.

13 yabancı var

22 kişilik kadrosunda 13 yabancı futbolcusu bulunan Deportivo'nun en büyük silahı Brezilya'nın 30 yaşındaki yıldızı Djalminha. Her maçta gol bulan Hollandalı Makaay ve yerli golcü Tristan rakibin diğer silahları. İlk eleme grubunda Juventus beraberliği dışında puan kaybetmeden 2. tura çıkan Deportivo 3 puanla 3. sırada.

Cimbom önde

İspanyol futbolunun takım oyunu oynayan tek kulübü olarak gösterilen Deportivo'nun ve teknik direktör Javier İrureta'nın hiçbir uluslararası kariyeri yok. Ancak Galatasaray'ın rakibinin 6 futbolcusu İspanyol Milli Takımı'nın kozu.


23 yıl önce