Hasi: Savunma yapmaya gelmedik

Aa
00:00, 15/09/2014, PazartesiG: Güncelleme: 20:51, 15/09/2014, Pazartesi
Yeni Şafak
Hasi: Savunma yapmaya gelmedik
Hasi: Savunma yapmaya gelmedik

Galatasaray'ın yarın Şampiyonlar Ligi D Grubu ilk maçında karşılaşacağı Belçika'nın Anderlecht takımında, teknik direktör Besnik Hasi, genç ve yetenekli oyunculara sahip olduklarını belirterek, İstanbul'a defans yapmak için gelmediklerini söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Türk Telekom Arena'da düzenlenen ve futbolculardan Steven Defour'un da yer aldığı basın toplantısında açıklamalarda bulunan Belçikalı teknik adam, "Genç ve yetenekli bir takıma sahibiz. Yarınki maçta benim de bazı şeyleri görmem gerekiyor. Takıma yeni katılmış oyuncular var. İstekliyiz, yarınki maçtan sonra grupta kendi durumumuzu değerlendirme şansımız olacak. Her şey yarınki maça bağlı" diye konuştu.

Galatasaray maçından önce yönetime herhangi bir galibiyet sözü vermediğini dile getiren Hasi, "Sonuçta oynadığınız lig, Şampiyonlar Ligi, karşılaştığınız takım da Galatasaray, çok önemli bir ekip. Yarın her şey belli olacak" dedi.

'Ödün vermeyeceğiz'

Besnik Hasi, maçta oyun tarzlarından ödün vermeyeceklerini vurgulayarak, "Oyuna her zaman için kendi ciddiyetimizle başlayacağız. Buraya defans yapmak için gelmedik. Elimizden geldiğince kendi oyun stilimize ve taktiğimize sahip çıkacağız. Elimizde kaliteli golcüler var. Kendi ligimizdeki gibi oynayıp, gol yollarında etkili olmaya çalışacağız. Olabildiğince topa sahip olmaya uğraşacağız" ifadesini kullandı.

Galatasaray taraftarının Türk Telekom Arena'da oluşturacağı atmosferden etkilenebileceklerini dile getiren 42 yaşındaki teknik adam, "Yarınki atmosfer başlangıçta bizi etkileyebilir. Ne zaman biz oyuna yoğunlaşıp, kendi planlarımızı uygulamak için elimizden geleni yaparsak, statta oluşacak ambiyansın anlamı kalmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Hasi, "Galatasaray'dan puan alınabilir mi?" şeklindeki bir soru üzerine, "Bu maç, taktiklere bağlı. Kendimiz gibi oynadığımız takdirde neden olmasın" cevabını verdi.

Takımın as kalecisi Silvio Proto'nın cezası nedeniyle yarınki maçta 20 yaşındaki kaleci Davy Roef'in forma giyeceğinin hatırlatılması üzerine Hasi, "Kendisine her zaman için güveniyoruz. Çok iyi bir oyuncu. Yolumuza onunla devam edeceğiz" dedi.

'Galatasaray'ın gücünün farkındayız'

Belçikalı teknik direktör, uzun zamandır Anderlecht Kulübü'nde çeşitli görevlerde bulunduğunu hatırlatarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Avrupa'da çok önemli maçlar yaptık. Son yıllarda kendi ligimizle Şampiyonlar Ligi arasındaki fark çoğaldı. Onun için bazı zorluklar yaşadığımız bir gerçek. Şu an çok genç ve istekli bir ekibimiz var. Yarın elimizden geleni yapacağız. Galatasaray hakkında ise çok fazla şey söylemeye gerek yok, çok büyük bir ekip. Burak, Selçuk, Melo, Dzemaili, Muslera ve Sneijder gibi önemli oyunculara sahipler. Rakibimizin gücünün farkındayız."

Defour: 'Elimizden geleni yapacağız

Anderlechtli orta saha oyuncusu Steven Defour ise Galatasaray'ın kazanma hırsına sahip olacağından bahsederek, "Kazanma hırsı çok önemli. İçinde bulunduğumuz şampiyonada herkesin motivasyonun ve mental hazırlığın bilincinde olması gerekiyor. Biz de yarın eliminden geleni yapacağız" diye konuştu.

Galatasaray karşısında, defansta iyi performans sergilemeleri gerektiğini anlatan Defour, "Gol atmaktan ziyade kendi defansif anlayışımızı sahaya yansıtıp, iyi savunma yapmak çok önemli" ifadesini kullandı.

Öte yandan Anderlecht, Galatasaray maçı hazırlıklarını, Türk Telekom Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı. Çalışmanın ilk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirildi.

Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026