|

'Her zaman bir umut vardır' dedirten adam: Jamie Vardy

16 yaşında Sheffield Wednesday tarafından yetersiz bulundu ailesine destek olmak zorundaydı ve karbon fiber üreten bir rabrikaya işçi olarak girdi. Şimdilerde 29 yaşında ve o bir gol makinası. Kimden mi bahsediyoruz tabii ki de dünyanın en çok izlenen liginin üst üste en fazla gol atan futbolcusundan...

Yeni Şafak ve
09:02 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 09:20 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak
Leicester City'ye 1 milyon euroya transfer olan Jamie Vardy, amatör liglerde bonservisine en çok para ödenen futbolcu olmuştu.
Leicester City'ye 1 milyon euroya transfer olan Jamie Vardy, amatör liglerde bonservisine en çok para ödenen futbolcu olmuştu.

Futbolcuların hikayeleri aslında birbirine çok benzer. Okul, iş, aile baskısı derken spor bir anda ikinci planda yer alır ve belki de dünya bir yıldızdan yoksun kalır. İşte bu ince çizgi üzerinde yürüyen ancak sonu güzel biten bir hikayeye göz atacağız bugün...



Jamie Vardy, 16 yaşında Sheffield Wednesday kulübü tarafından yetersiz bulundu. Futbolcu olma hayalinden o gün vazgeçmişti. Ailesine destek olması gerekiyordu ve bu yüzden karbon fiber üreten bir fabrikaya işçi olarak girdi. Arkadaşlarının tavsiyesiyle amatör liglerde futbol oynamaya başladı ve filmlere konu olacak bir hayat hikayesi başladı...



Jamie Vardy hikayesinin ilk cümlelerini yazıyor


Fabrikada işçilik yaptığı dönemde arkadaşlarının tavsiyesiyle Stocksbridge

Fabrika işçisi kendini kanıtlıyor


Jamie Vardy, Fleetwood Town'a attığı imzayla aslında kariyerinde yaşayacağı önemli başarıların da altına imza atıyordu. Halifax Town'da attığı 26 golle gol kralı olan ve yılın futbolcusu seçilen Vardy bu kez aynı başarıyı yeni takımında gerçekleştiriyordu. Fleetwood Town'da 31 gol atan Vardy, ''Yılın Oyuncusu'' ödülünü almaya hak kazanırken takımını da ligde şampiyonluğa taşıyordu...





Dönüm noktası


Amatör liglerde gösterdiği performansla Leicester City, Vardy'yi İngiltere tarihinde amatör liglerden bir futbolcuya ödenen en yüksek ücret (1 milyon euro) rekoru ile 2012'de renklerine bağladı. Bu film senaryosunu andıran hikayenin kahramanı, Jamie Vardy, 11 gol ile Premier Lig tarihinin üst üste en fazla gol atan futbolcusu oldu. Vardy'nin başarısı bununla da kalmadı çünkü kulübü Leicester kimsenin tahmin bile edemeyeceği bir başarıyı, Premier Lig'i kazanmıştı. Elbette Jamie Vardy'nin bu kadar müthiş bir hikayenin kahramanı olacağı pek çok kişinin aklına gelmemişti.



Twitter alemini yıkan futbolcu


Twitter, herkese yorum fırsatı vermesiyle insanların en çok kullandığı sosyal medya araçlarından biri konumunda. Özellikle futbolseverlerin çokça kullandığı Twitter, bazılarını haklı çıkartırken bazılarının da rezil olmasına sebep olabiliyor.... İşte Jamie Vardy bu anlamda İngiltere'de iki twitter kullanıcısına bunun acı ve tatlı yönlerini en iyi şekliyle yaşattı.



İngiliz golcü, 2012'de Leicester City'e transfer olduğunda, Jack Nex adında bir twitter kullanıcısı, 18 Mayıs 2012'de şöyle yazmış;



  • “Leicester amatör ligden futbolcu alıyor, tanrım futbol ne hale düştü"

Aradan epey bir zaman geçti, tarih 29 Kasım 2015; Jamie Vardy'nin gol rekorunu kırdığının ertesi günü…



Jack Nex'in 2012'de attığı bu tweeti vakti zamanında saklayan birilerinin retweet etmesiyle 3,5 yıl önceki mesaj elden ele dolaşmaya başladı ve Jack Nex için oldukça zor bir gece olmuş anlaşılan ki şöyle yazmış:



  • “Twitter'da bildirimleri kapatmayı başardım sonunda! Bu mesajı silmek zorunda kalmak istemiyorum, onunki gerçek bir başarıdır"

Ancak saklanıp rekorun ardından yeniden akıllara gelen bir mesaj daha vardı… Tarih, 11 Ocak 2012, Jamie Vardy henüz amatör kümede, onu izleyen bir futbolsever, Sam adlı kullanıcı şöyle yazıyor:



  • “Jamie Vardy. Bu ismi ve bu mesajı aklınızda tutun"





Hayat hikayesini tekrar yaşatmak için Akademi kurdu


Jamie Vardy, kendi hayat hikayesinden yola çıkarak yeni yıldızlar bulmak amacıyla amatör kümelerde oynayan futbolcuları geliştirmek amacıyla futbol akademisi kurdu. Geçen sezon başladığı projeyi tamamlayan futbolcu İngiliz film senaristlerine de böylelikle yeni bir konu daha çıkartmıış oldu.



Jamie Vardy'nin yükselişi


  • Stocksbridge Park
  • Halifax Town
    (18 bin euro)
  • Fleetwood (170 bin euro)
  • Leicester City (1 milyon euro)
  • Jamie Vardy'nin Leicester City ile imzaladığı son sözleşme gereği serbest kalma maddesi 20 milyon euro olarak belirlendi.

Bir umutsuzluk hikayesinin bu kadar parlak bitmesini bekler miydiniz? Jamie Vardy bu soruya işte şu sözlerle cevap veriyor;





















#Jamie Vardy
#Leicester City
8 yıl önce