|

Hüsran

Tam 13 kez kaleyi yokladığı ilk yarıda tartışmalı penaltı golüyle geriye düşen F.Bahçe, sadece 6 dakika sonra Nani ile eşitliği buldu; ikinci yarı umulandan çok farklı geçti. Üst üste iki golle Kadıköy'ü sessizliğe boğan Molde, bir de direğe takıldı; F.Bahçe ise rakibini seyretti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/09/2015 Cuma
Güncelleme: 08:19 - 18/09/2015 Cuma
Yeni Şafak

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda oynadığı ilk maçında sahasında Norveç temsilcisi Molde'ye 3-1 mağlup olarak büyük bir şok yaşadı. Maça baskılı başlayan ve ilk ayrı boyunca 13 pozisyon bulan sarı-lacivetliler, iyi kapanan ve ani ataklara çıkan Molde karşısında sonuca gidemedi.



Taraftar desteğini arkasına alarak maça baskılı başlayan Fenerbahçe, ilk dakikalarda rakip kalede pozisyonlar üretti, ancak kapanan rakibi karşısında bunları değerlendiremezken, uzaktan şutlarla da şansını denedi. Kendi yarı alanında kalabalık duran ve oyun disiplininden kopmayan Molde ise hızlı ve çabuk paslarla gol aradı. Norveç ekibinde 26. dakikada Singh'in şutunda kaleci Fabiano uçarak önlerken, 28'de bu kez Nani'nin sert vuruşunu Molde kalecisi kornere çeldi. 36. dakikada Eirik Hestad'in soldan kullandığı kornerde ceza sahası içinde Ozan'ın topa yükselen Daniel Hestad'e yaptığı müdahalenin ardından hakem penaltı noktasını gösterdi. Atışı kullanan Hoiland, kaleci Fabiano'nun üzerinden topu ağlarda gönderdi: 0-1. 42'de Meireles'in uzun pasında, ceza alanı içinde boş pozisyonda Nani beraberliği sağladı: 1-1. İkinci yarıda Mehmet Topal'ı çıkararak Fernandao'yu oyuna alan F.Bahçe, forveti çiftlerken, orta sahada ise eksik kaldı. Yediği ikinci golden sonra oyundan düşen ve Molde karşısında hiçbir varlık gösteremeyen sarı-lacivertlilerin orta saha ve savunmasında büyük boşluklar göze çarparken, Norveç ekibi fırsatları iyi değerlendirdi. 53. dakikada Hoiland'ın ortasında Elyounoussi'nin uçarak yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Fabiano'nun sağından ağlara gitti: 1-2. 63'te Hoiland'ın sert şutu yan direkten döndü. 65'te sağ kanatta topla buluşan Linnes ceza sahasının sağ çaprazına kadar geldikten sonra topu kaleci Fabiano'nun solundan ağlara gönderdi: 1-3.







Taraftardan kareografi şov






Fenerbahçeli taraftarlar Molde maçı için kale arkası tribününde kareografi hazırladı. Maçın başlamasına kısa bir süre kala taraftarlar, Okul Açık Tribünü'nün üst kısmında büyük harflerle "Fener", alt bölümde ise "Bahçe" yazılı kartonları havaya kaldırarak görsel şov gerçekleştirdi. Maç başlamak üzereyken sarı-lacivertli taraftarlar İstiklal Marşı'nı okudu. Avrupa maçlarında ülkelerin marşları kural gereği okunmuyor. Okul Açık Tribünü'nde İstiklal Marşı'nın okunmasına tüm tribünler eşlik etti.



300


Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 300. kez ağlarında gol gördü. Molde maçına kadar Avrupa'da oynadığı 194 maçta 297 gol yiyen Fenerbahçe, Norveç ekibine 3 kez gol şansı tanıdı. Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında yediği 300. golü Norveçli futbolcu Martin Linnes kaydetti.



Ter attık


Molde Teknik Direktörü Erling Moe, F.Bahçe galibiyetini değerlendirirken iyi bir oyun çıkardıklarını kaydetti. Topu iyi yönettiklerini dile getiren Moe, karşılaşma için “Ter attık" dedi. Lehlerine çalınan penaltı kararının doğru olduğunu dile getiren Molde hocası, var olan olasılıkları iyi değerlendiren taraf olduklarını belirtti.



Ajax-Celtic berabere


Fenerbahçe'nin grubundaki diğer maçta Ajax sahasında Celtic ile 2-2 berabere kaldı. İskoç ekibi, 8. dakikada Biton ve 42'de Lustig ile 2 kez öne geçerken; Ajax ise 25'te Fischer ve 84'te Schöne ile 2 kez beraberliği yakaladı. Celtic'te Izaguirre 73'te gördüğü ikinci sarı kartın ardından kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.



Çizgi hakeminin uyarısıyla penaltı


Fenerbahçe'nin genç oyuncusu Ozan Tufan, maçın 36. dakikasında yaptığı hareketle Molde'nin penaltı kazanmasına neden oldu. Norveç takımının kullandığı kornerde ceza sahası içinde Ozan'ın Daniel Hestad'ı koluyla itmesi üzerine, Fransız hakem Benoit Bastien penaltı noktasını gösterdi. Bastien, ilk önce oyunu devam ettirdi ancak çizgide bulunan ilave yardımcı hakemin uyarısıyla penaltı kararını verdi. Karara sarı-lacivertli futbolcular uzun süre itiraz ederken, bu nedenle Nani sarı kartla cezalandırıldı. Sarı-lacivertli taraftarlar da penaltı kararı nedeniyle hakem Bastien'e maç boyu tepki gösterdi.



Diego'nun eşinden anlamlı paylaşım


Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncusu Diego Ribas'ın eşinden anlamlı paylaşım. Yıldız oyuncunun eşi Bruninha Leticia Cunha, Orhanlı'da Suriyeli mültecilerle bir araya geldi. Diego'nun eşi Bruninha sosyal medya hesabından mültecilerle bir araya geldiği fotoğrafı paylaştı ve altına da "Politika ve din değil, sevgiden söz ediyorum" ifadesini yazdı.





#Fenerbahçe
#fener molde maçı
#Norveç takımı
9 yıl önce