|

Kartal 90'da döndü

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Beşiktaş, ölüp ölüp dirildiği maçta LASK Linz’e 90. dakikada Alvaro Negredo’nun attığı golle 2-1 yenildi ancak ilk karşılaşmayı 1-0 kazandığı için deplasman golü avantajıyla turu geçti. Beşiktaş, play-off turunda Sırbistan’ın Partizan takımıyla 23 ve 30 Ağustos’ta karşılaşacak.

Yeni Şafak
04:00 - 17/08/2018 Cuma
Güncelleme: 03:45 - 17/08/2018 Cuma
Yeni Şafak
UEFA ön eleme turu rövanşında ilk maçta 1-0 yendiği Linz'le karşılaşan Beşiktaş, ipten döndü. Tette ve Frieser'in golüne 90'da Negredo ile karşılık veren Beşiktaş turu geçti.
UEFA ön eleme turu rövanşında ilk maçta 1-0 yendiği Linz'le karşılaşan Beşiktaş, ipten döndü. Tette ve Frieser'in golüne 90'da Negredo ile karşılık veren Beşiktaş turu geçti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında İstanbul’da 1-0 yendiği Avusturya’nın LASK Linz takımına deplasmanda korkulu rüya gördüğü karşılaşmada 2-1 yenilmesine rağmen play-off turuna kalmayı başardı. Siyah-beyazlılar, maç boyunca kötü bir futbol sergilerken, 2-0 geriye düştükten sonra rakip kaleye yüklenirken, son dakikada Alvaro Negredo’nun golüyle tur atlamayı başardı.

Bugüne kadar eleme turlarında Avusturya takımlarıyla 3 kez eşleşen ve elenen Beşiktaş, böylelikle ilk kez turu geçti. 42. dakikada Oğuzhan Özyakup’un orta sahada kaybettiği top sonrasında ev sahibi ekip hızlı atak geliştirdi. Samuel Tetteh ceza sahası dışından ara pasında Joao Victor Santos, savunmada Enco Roco’dan sıyrılarak uzak köşeye vuruşunda top filelere gitti: 1-0. 59’da ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Joao Victor’un ortasına arka direkte Samuel Tetteh dokunamayınca top dışarı çıktı. 68. dakikada Thomas Goiginger’in pası ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Samuel Tetteh’in çektiği şut kaleci Tolga Zengin’den döndü.

Dominik Frieser’in gelişine şutu Beşiktaş ağlarına gidince LASK Linz 2-0 üstünlüğü yakaladı. 90. dakikada Caner Erkin’in soldan ortasını Pepe, ceza sahasının hemen içerisinde bulunan Alvaro Negredo’ya indirdi. İspanyol futbolcunun gelişine çektiği şut LASK Linz ağları ile buluşunca Beşiktaş tur atlamanın büyük sevincini yaşadı: 2-1.

PLAY-OFF’TA RAKİP PARTİZAN

Avrupa Ligi play-off turunda Beşiktaş’ın rakibi Partizan oldu. İlk maçta Danimarka’da 2-1 yendiği Nordsjaelland’ı rövanşta da 3-2 mağlup eden Sırbistan’ın Partizan takımı, Beşiktaş’ın play-off turundaki rakibi oldu. Beşiktaş ile Partizan arasındaki play-off turu maçları 23 ve 30 Ağustos’ta oynanacak.

Güneş: Bize yakışmadı

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Kaybetmek bizim için üzüntü verici” dedi. Tecrübeli çalıştırıcı maç sonrası yaptığı açıklamada, “Bu takım diri, koşan bir takım ama bizim de oyuncu kalitemiz, takım üstünlüğümüz sahaya yansımalıydı. İlk yarıda yavaş oynadık, çok kötü top kayıpları yaptık. Hücum teşebbüsümüz beklentimizin çok altındaydı. Maalesef iyi oynamadık. Böyle bir maç oynamak bize yakışmadı. Bizim oyun tarzımızın dışında bir oyun çıktı ortaya” diye konuştu.

Beşiktaş’ta 2 değişiklik

Teknik direktör Şenol Güneş, LASK Linz ile ilk maçta 11’de oynattığı Gökhan Gönül ve Necip’i rövanşta yedek oturturken, yerlerine Adriano ve Roco’ya görev verdi. Dünya Kupası nedeniyle kampa katılamayan Domagoj Vida ise ilk kez 18 kişilik kadroya alındı.

#Beşiktaş
#UEFA
6 yıl önce