|

Kartal'da Edu krizi

Bundesliga'dan yapılan son dakika transferi, siyah-beyazlıları karşı karşıya getirdi. Yönetimde bu transfere, "Edu 30 yaşında ve Schalke'de 42 maçta 7 gol atmış. O zaman Bobo'yu neden bıraktık" diye karşı çıkanların olduğu öğrenildi

Engin Albayrak
00:00 - 2/09/2011 Cuma
Güncelleme: 00:18 - 2/09/2011 Cuma
Yeni Şafak
Kartal'da Edu krizi
Kartal'da Edu krizi

Beşiktaş'ın sürpriz bir şekilde Almanya'nın Schalke 04 Kulübü'nden transfer ettiği Brezilyalı golcü Edu'nun transferi yönetim içinde farklı görüşlere neden oldu. Brezilyalı golcünün transferini yönetim içinden karşı çıkanların olduğu ancak buna rağmen siyah-beyazlı kulübe alındığı öğrenildi. Önceki gece gelen ve dün sağlık kontrolünden geçirilen Brezilyalı futbolcunun 30 yaşına yaklaşması nedeniyle yönetim içinde bu transfere karşı çıkanların “Edu 30 yaşına gelmiş ve Schalke'de 42 maçta 7 gol atabilmiş. O zaman Bobo'yu neden gönderdik? Edu da Bobo stilinde bir oyuncu” görüşleriyle tepkilerini dile getirdikleri belirtildi. Sağlık kontrolünde herhangi bir soruna rastlanmayan Brezilyalı golcünün Beşiktaş ile hafta sonuna kadar sözleşme imzalaması bekleniyor.

STOPERLİKTEN FORVETE

Edu'nun futbol kariyeri de ilginç. Brezilyalı oyuncunun futbola stoper olarak başlayıp, daha sonra forvet olduğu öğrenildi. Brezilya'nın Santos takımında futbola başlayan Edu, Guarani ve Nautico takımlarında stoper oynadıktan sonra 2003'te teknik direktör Peter Neururer Bochum'un başında iken savunmaya transfer eder. Brezilyalı futbolcu bir çok maçta kendi kalesine gol atar ve Bochum 2. Lig'e düşer. Neururer defansı kötü olan Edu'yu kalenin uzağına, forvete yerleştirir. 29 yaşındaki futbolcu 2. Lig'de iyi performans gösterince takımı yeniden 1. Lig'e çıktıktan sonra G.Kore'ye transfer olur. Edu daha sonra transfer olduğu Mainz ve Schalke'de forvet oynarken genelde ise hep yedek kalmasıyla tanınıyor.


Ronaldinho'ya benziyorum

Beşiktaş'ın genç futbolcusu Muhammed Demirci, öncelikli hedefinin Beşiktaş A takımında kalıcı olmak, ardından siyah-beyazlı formayla şampiyonluklar yaşayıp, kupalar kazanmak istediğini söyledi. 16 yaşındaki oyuncu, mevkisinde oynayan Guti'ye hayran olduğunu, oyun stilinin ise Ronaldinho'ya benzediğini söyledi.



13 yıl önce