|

Kocaelispor'a 2. Lig'de veliaht geldi

Kocaelispor'un amatör lige düşmesinin ardından kentin profesyonel liglerdeki yeni veliahtı belli oldu... İsmini değiştiren 2. Lig ekibi Körfez FK, ilin yeni takımı olmaya hazır.

Yeni Şafak
00:00 - 25/06/2014 Çarşamba
Güncelleme: 14:11 - 25/06/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Kocaelispor'a 2. Lig'de veliaht geldi
Kocaelispor'a 2. Lig'de veliaht geldi

2.Lig''de Kocaeli'yi temsil eden Körfez Futbol Kulübü'nün adı artık Kocaeli Birlikspor olacak. Kocaeli Birlik Sportif Hizmetleri A.Ş. adıyla kurulan şirket, Körfez FK''nın futbol şubesini satın aldı ve 2.Lig''de oynama hakkını elde etti. Kulübün kurucu başkanı olarak görev yapacak Murat Aydın, kuruluş dosyasını TFF'ye teslim ederek işlemleri resmileştirdi. Takım şimdi yeni teknik direktör arıyor...

Körfez FK daha önce Körfez Belediyespor olarak mücadele ediyordu. Borç batağındaki Kocaelispor'un 3. Lig'e kadar gerilemesi üzerine iki sezon önce Körfez ilçesinin kırmızı-beyazlı temsilcisi renklerine yeşil ve siyahı da ekleyerek Körfez FK ismini almıştı. Kulüp Kocaelispor'un önemli oyuncularını da kadrosuna katmasına karşın bu hamle kente çok destek görememişti. Takımın maçlarını Körfez ilçesinde oynaması da bu ilgisizliğin nedenlerinden biriydi.

10 yıl önce