|

Lucescu: Temizim!

Cihan
00:00 - 4/07/2009 Cumartesi
Güncelleme: 11:37 - 4/07/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
Lucescu: Temizim!
Lucescu: Temizim!

Spor dünyasının tanınmış isimlerinin Çavuşesku zamanında istihbarata çalıştığının ortaya çıkması kamuoyunda şok etkisi yaptı. Haftabaşında Popescu'nun el yazısı olduğu iddia edilen ihbar notlarından sonra, bir devrin ünlü oyuncuları Ladislau Bölöni, Rodion Camataru, Cornel Dinu, Anghel Iordanescu'nun da Securitate adlı istihbarat kurumuna çalıştıkları ortaya çıktı. Profesyonel Lig Başkanı Dumitru Dragomir'in isim vermeden "çok ünlü bir teknik direktörün general rütbesiyle istihbarat çalıştığını" ileri sürmesi dikkatleri Mircea Lucescu'ya çevirdi.

Prosport gazetesine mülakat veren Lucescu, bir devre ışık tutan bilgiler verdi. İstihbarata çalıştığı iddiasını kesin bir dille reddeden ünlü hoca, bunun gerekçesini şöyle açıkladı: "Tam tersine ben takip ediliyordum. Çünkü milli takımda ya da yurtdışında antrenörlük yapma niyetim vardı. Bu yüzden peşime çok adam taktılar."

Polis takımı olan Dinamo Bükreş'te oynayan her bir oyuncunun o zamanlar polis kadrosunda olduğunu hatırlatan Lucescu, "Mesela ben ekonomi polisi biriminde memurdum." açıklamasında bulundu. Dinamo Bükreş'te Securitatea isimli istihbarat kurumuna çalışan takım arkadaşları olduğunu belirten Lucescu, "Yurtdışına giden arkadaşlarımızın oralarda neler yaptığını, kimlerle konuştuğunu, gittiği ülkede kalma düşüncesi taşıyıp taşımadığını not ediyorlardı." dedi. Bunlların başında takım kaptanı Cornel Dinu'nun geldiğini söyleyen Lucescu, "Dinu hem de iyi para alıyordu." dedi. Sahakhtar'ın hocası konuşmasının sonunda, "Her şeye rağmen benim el yazım olan bir şey ortaya çıkarsa, kamuoyunun karşısına geçip özür dilemesini bilirim." şeklinde konuştu.

ROMANYALI TATAR YETENEK INTER'LE ANLAŞTI

Köstence'nin Farul takımında oynayan Tatar asıllı Denis Alibec Inter takımına transfer oldu.

Steaua Bükreş'in yanı sıra avrupadan birçok ünlü takımın kadrosuna katmak istediği 18 yaşındaki genç yetenek Inter kulübüyle 4 yıllık sözleşme imzaladı. İlk yıl Inter'in yedek takımında oynayacak olan Alibec, bir sonraki yıldan itibaren hemşehrisi Chivu ile birlikte top koşturacak. Geçtiğimiz sezon 18 maçta 682 dakika oyunda kalan genç oyuncunun sezon boyunca iki golü bulunuyor.

15 yıl önce