|

Mehmet Demirkol'dan '6+2+2' iddiasına tepki

Futbol yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig'de yeni sezonda uygulanacağı iddia edilen 6+2+2 şeklindeki yabancı sınırlaması kuralını eleştirdi.

Haber Merkezi
11:38 - 14/03/2019 Thursday
Güncelleme: 11:56 - 14/03/2019 Thursday
Yeni Şafak
Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol,
Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol,

Süper Lig'de yeni yabancı kuralında 6+2+2'lik bir sisteme geçileceği iddia edildi. Buna göre, 10 yabancı futbolcuyu kadrosunda bulundurma hakkına sahip olacak kulüpler, bunlardan 6 tanesini 11'de oynatma, 2'sini yedek kulübesinde, 2'sini de tribünde oturtmak zorunda kalacak.

BeIN Sport yorumcusu Mehmet Demirkol, ligde önümüzdeki sezon getirileceği iddia edilen bu sistemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yeni sitemin faydalı olmayacağını savunan Demirkol, şöyle konuştu;

  • "Yöneticiler bu işlere itiraz etmiyor mu?"
  • "Bu kural bir ara uygulanmıştı değil mi? Yabancı kuralını kimse tartışmıyor. 2 tane de tesislere koysunlar, 2 tane de evinde otursun! Çok sıkılıyorum artık bu işten. Allah aşkına teknik direktörler arasında anket yapın. Rica ediyorum, yapmayın, etmeyin! Yöneticiler bu işlere itiraz etmiyor mu? O kadar transfer yaptınız, paralar döktünüz. O yüzden TFF yönetiminde futbolun içinden gelmiş isimlere ihtiyaç var."
  • "Almanya'daki Türklere para yağdıracaksınız"
  • "Fenerbahçe'den ayrılmayan Ozan Tufan'ı hatırlayın, Fenerbahçe, Ozan'ı yollayamazdı, Ozan da elini kolunu sallayarak oynardı. Şimdi Alanyaspor'a gitti ve kendini ispat etme çabası içerisinde. Evrensel kural bu. Dorukhan çıktı, Yusuf çıktı, iki tane Abdülkadir çıktı. Ya siz ne istiyorsunuz? Böyle bir şey olamaz. Bunun sonu bellidir, Almanya'ya para kazandıracaksınız. Almanya'daki Türklere para yağdıracaksınız."
  • "Zararı olacak"
  • "Burada başka bir numara var. Aklıma menajerleri zengin etme geliyor. Yeniden transfer dalgası oluşturmaya çalışıyorlar. Türk oyuncu eskiden yetişmiyordu, şimdi yetişiyor. Artık Türk oyuncular gelişiyor. Allah rızası için yapmayın, bu doğru değil. Faydası olmayacak, zararı olacak. Zararı olacağından hiçbir şüphem yok."

#Mehmet Demirkol
#Süper Lig
5 years ago