|

Milli Takım Türkiye'deki son hazırlık maçında berabere kaldı

A Milli Futbol Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi Antalya’da Gine ile hazırlık maçında karşı karşıya geldi. Mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi.

18:50 - 31/05/2021 Pazartesi
Güncelleme: 22:11 - 31/05/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Milli Takım
Milli Takım

A Milli Takımımız EURO 2020 öncesindeki ikinci hazırlık maçında Gine ile 0-0 berabere kaldı.

Hazırlık maçında Gine'yi Antalya Stadı'nda konuk eden A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Şenol Güneş, son karşılaşmaya göre ilk 11'de 7 değişikliğe gitti.

Ay-yıldızlı ekibin Azerbaycan ile oynadığı hazırlık maçında ilk 11'de sahaya çıkan Altay Bayındır, Merih Demiral, Çağlar Söyüncü, Taylan Antalyalı, Halil Akbunar, Orkun Kökçü ve Halil Dervişoğlu'nun yerine bu mücadelede, Mert Günok, Ozan Kabak, Mahmut Tekdemir, Dorukhan Toköz, İrfan Can Kahveci, Abdülkadir Ömür ve Enes Ünal ilk 11'de yer aldı. İki maçta da ilk 11'de yer alan isimler ise Mert Müldür, Kaan Ayhan, Cengiz Ünder ve Rıdvan Yılmaz oldu.

Maçtan dakikalar;

10.dakikada Saidou Sow’un savunmadan gönderdiği uzun pasa hareketlenen Jose Kante, sağ kanattan kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kante’nin vuruşunda top yandan dışarı gitti.

20. dakikada Mert Müldür, ceza alanı içinde kaleci Keita ile karşı karşıya kaldı. Keita meşin yuvarlağı ayaklarıyla önledi.

26. dakikada Cengiz Ünder’in pasında topla buluşan Abdülkadir Ömür’ün ceza sahası yayından vuruşu Mamadou Kane’nin müdahalesi ile uzaklaştı.

33. dakikada sol kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Cengiz Ünder’in ceza alanına gönderdiği ortasında arka direkte Ozan Kabak’ın kafa ile indirdiği topu Saidou Sow müdahale ederek uzaklaştırdı.

55. dakikada Barry ceza sahası içinde kaleci Mert ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak Mert’e çarparak auta gitti.

56. dakikada Ibrahima Conte’nin köşe vuruşunda Mamadou’nun gelişine şutunu kaleci Mert kornere çeldi.

67. dakikada Cengiz Ünder’in pasında penaltı noktasına yakın yerde topla buluşan Kenan Karaman’ın vuruşu az farkla üstten auta gitti.

72. dakikada Okay Yokuşlu’nun ceza sahası dış sol çaprazından, sağ arka direğe doğru kestiği ortaya gelişine vuran Mert Müldür’ün sert şutu az farkla üstten dışarıya çıktı.

80. dakikada sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Cengiz Ünder’in ceza alanına gönderdiği ortasında Kamso Mara’nın ters kafa vuruşu üst direkten geri döndü.

82. dakikada uzun pasla ceza alanına giren Kenan Karaman’ın sol çaprazdan sert şutunu kaleci Keita kornere çeldi.

85. dakikada Halil Dervişoğlu’nun ceza yayı üzerinden plase vuruşu az farkla yandan auta gitti.

89. dakikada Orkun Körkçü’nün ceza alanı dışından vuruşunu kaleci Keita çıkardı.

90+1. dakikada Halil Dervişoğlu’nun ceza alanı içinden yerden vuruşu son anda defansa çarparak az farkla üstten kornere gitti.

Karşılaşmayı Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve TFF Başkanı Nihat Özdemir de takip etti
  • A Milli Takım'ın, Gine'yi konuk ettiği maçı Antalya Valisi Ersin Yazıcı ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir de takip etti. Ersin Yazıcı ve Nihat Özdemir, karşılaşmayı TFF Yönetim Kurulu üyeleriyle birlikte izledi.
500'e yakın davetli karşılaşmayı tribünden izledi
  • A Milli Takım'ın, Gine ile oynadığı maçta tribünlerde 500'e yakın davetli yer aldı. UEFA'dan alınan izinle tribünlere gelen 500'e yakın taraftara, Türk bayrağı da verildi.


#​Türkiye
#Gine
#EURO 2020
3 yıl önce