|

Nene direkten döndü

Paris St. Germain'in Brezilyalı golcüsüyle yıllık 1.7 milyon Euro'dan iki yıllık anlaşma konusunda el sıkışan Beşiktaş, Fransız Kulübü'nün 6 milyon Euro'luk bonservis isteğini düşündüğü rakama çekemedi

Süleyman Hatısaru
00:00 - 6/09/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:17 - 6/09/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Nene direkten döndü
Nene direkten döndü

Sezona maddi sıkıntılarla başlayan Beşiktaş, transferin son gününde bombayı patlatmanın eşiğinden döndü. Siyah-beyazlılar, önce Nene sonra da Gökhan Süzen transferi yattı. Beşiktaş, Paris St. Germain'in Brezilyalı golcüsü Nene ile el sıkıştı ancak bonservis sorununu çözemedi. 31 yaşındaki forvete yıllık 1.7 milyon Euro öneren yönetim, iki yıllık sözleşme konusunda da anlaşma sağladı. Oyuncuyu ikna edildikten sonra sıra kulübüyle görüşmelere geldi. Yönetim, kulübüyle 2013'e kadar sözleşmesi olan Nene'nin bonservis sorununu çözememesi üzerine 'bitmek üzere' olan transfer olumsuz sonuçlandı. Önce Nene ile el sıkışan yönetim, ardından PSG ile masaya oturdu. Fransız takımında yer bulması zorlaşan ve ayrılmayı kafasına koyan Nene'nin de baskıları PSG yönetimini satışa yönlendirdi. Ancak 6 milyon Euro bonservis ücretinde direten Fransız takımı indirime gitmeyince görüşmeler tıkadı. Akşam saatlerinde ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan alınan Gökhan Süzen transferi suya düştü. Beşiktaş'ın Gökhan karşılığında verdiği Emre Özkan, Belediye ile anlaşamayınca bu transferde yapılamadan bitti.


Gökhan Süzen Quaresma feda ediyor

Beşiktaş'ta transfer döneminin sona ermesiyle takımda kalan Quaresma, inadından vazgeçiyor. Siyah-beyazlıların yıllık ücretinde indirime gitmemesi nedeniyle satılık listesine koyduğu ve kadro dışı bıraktığı Portekizli yıldız, sonunda fedaya yanaştı. A2 antrenörüyle idman yapan ancak teknik direktör Samet Aybaba'nın direktifine rağmen A2 takımla maçlara çıkmayı reddeden Quaresma, maç eksiğini A2 karşılaşmalarıyla gidermeyi kabul etti. A Takım'ın kondisyoneriyle özel çalışacak ve A2 takımıyla maçlar yapacak yıldız futbolcu form tuttuktan sonra takıma geri dönecek.

YENİ SÖZLEŞMESİ DE HAZIR

Beşiktaş, Quaresma'nın sezon sonunda bitecek sözleşmesini yıllık 2 milyon 500 bin Euro'dan iki yıl uzatacak. 'Feda'ya yanaşan Portekizli yıldızın yeni sözleşmeyle takımda kalacağı belirtildi.


Samet Aybaba: Batuhan iyi yolda idmanı tatile tercih etti

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, dün Lig TV'de katıldığı programda takımın son durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Özellikle Batuhan Karadeniz'e değinen Aybaba, Batuhan'ın 16 yaşındayken Beşiktaş A takımına, 17 yaşındayken de Milli takıma yükseldiğini bu açıdan Türk futbolu ve Beşiktaş için çok önemli bir oyuncu olduğunu kaydetti. Batuhan'ın iyi yolda olduğunu söyleyen Aybaba, bunu da bir örnekle ortaya koydu: “Eşiyle birlikte Kıbrıs'a gitmeyi planlıyordu. Ben ona 2 gün boyunca koşması gerektiğini söyledim. O da bunu yerine getirdi. Bu iyi yolda olduğunun göstergesidir. İnşallah kısa sürede dahi iyi duruma gelecek.”



12 yıl önce