Nusaybinli Kürtler İsveç'te şampiyonluk kovalıyor

Yeni Şafak
00:00, 27/06/2014, CumaG: Güncelleme: 12:36, 27/06/2014, Cuma
Yeni Şafak
Nusaybinli Kürtler İsveç'te şampiyonluk kovalıyor
Nusaybinli Kürtler İsveç'te şampiyonluk kovalıyor

Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Girmeli köyünün muhtarı Ramazan Kızıl'ın kurduğu, logosunda Irak Kürdistan Yönetimi'nin bayrağı bulunan Dalkurd FF, İsveç 2. Ligi Kuzey Grubu'nda şampiyonluk mücadelesi veriyor.

İsveç'in kuzeyindeki Börlange kentinde 2004 yılında, Mardin'den göç eden Kürt kökenli vatandaşlar bir kulüp kurarken ismini, bulundukları Dalarna Bölgesi'ne ve kökenlerine ithafen Dalkurd olarak belirlediler. Kulüp logo olarak da Irak Kürdistan Yönetimi'nin bayrağını seçti.

İlk kez 2005'te liglere katılan Kırmızı-Yeşilliler 2009'a kadar katıldıkları tüm liglerde şampiyon olarak İsveç futbol tarihine geçti. Kulübün ilerleyişi, İsveç 3. Ligi'nde (Division 1 Norra) durdu ve 2010'da bu ligi altıncı bitirdiler. Halen bu ligde mücadele eden Dalkurd, ülkenin iklimi nedeniyle yazın oynanan ligde son olarak deplasmanda IK Brage'yi 4-2 yenerek son derece kritik bir galibiyete imza attı. Şu anda üçüncü sırada bulunan kulüp şampiyonluğu hedefliyor.

http://cdn.yenisafak.net/site/kurt2d168529a.png
Geçen sezon play-off'ta kaybettiler

Dalkurd geçen sezon ligi ikinci bitirip play-off'a kalmış ve 2. Lig'den IFK Varnamo ile eşleşmişti. İlk maçı evinde 1-0 kazanan Kırmızı-Yeşilliler deplasmanda 5-1 mağlup olunca 3. Lig'de kaldılar.

Ramazan Çınar'ın başkanlığını yaptığı kulübün teknik direktörlüğünü İsveçli Andreas Brännström yapıyor. Kadroda Kürt asıllı oyuncular azınlıkta… Kozmopolit bir kadroya sahip olan Dalkurd'da İsveçli, Nijeryalı, İngiliz, Etiyopyalı, Gambiyalı ve Boşnak oyuncular da forma giyiyor.

http://cdn.yenisafak.net/site/kurt30a0583b6.jpg
PKK'lılar KDP'li, KDP'liler PKK'lı sanıyor

Takımın menajeri olan Girmeli köyünden Elvan Cicen, siyasete bulaşmamaya çalıştıklarını ifade ederek "PKK'lılar bizim KDP'li olduğumuzu; KDP'liler de (Kuzey Irak'taki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin liderliğindeki Kürdistan Demokratik Partisi) fanatik PKK taraftarları olduğumuzu düşünüyor. Oysa biz bir spor kulübüyüz" dedi.

http://cdn.yenisafak.net/site/dalkurd222afbc2603.jpg
Başlıklar :
Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026