|

Ön libero Fransız

Yeni sezonda Güiza ve Bilica ile yollarını ayıracak sarı-lacivertliler, boşalacak yabancı kontenjanını ön libero mevkiinde kullanacak. F.Bahçe'nin ilk hedefi Toulouse'da oynayan Sissoko. Alternatif ise Real Madridli Lass Diarra

Ahmet Bıyıklı
00:00 - 2/07/2011 Cumartesi
Güncelleme: 00:51 - 2/07/2011 Cumartesi
Yeni Şafak
Ön libero Fransız
Ön libero Fransız

Önümüzdeki sezon mücadele edeceği Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olmayı hedefleyen Fenerbahçe'nin ön libero mevkiisi için hedefinde Fransız oyuncular var. Yeni sezonda Güiza ve Bilica ile yollarını kesin olarak ayıracağını duyuran sarı-lacivertliler, bu iki oyuncudan boşalacak yabancı kontenjanı hakkını ön libero mevkiinde kullanacak. Fenerbahçe'nin ön libero için hedefindeki ilk isim ise Fransa'nın Toulouse Kulübü'nde forma giyen genç oyuncu Moussa Sissoko. Kulübüyle 2013 yılına kadar sözleşmesi bulunan 21 yaşında genç oyuncunun bonservis ücreti 15 milyon euro. Teknik direktör Aykut Kocaman'ın ön libero için istediği oyuncular listesinde ilk sırada yer alan Fransız oyuncu için sarı-lacivertliler, Toulouse ile pazarlıklarını sürdürüyor. Fenerbahçe, Moussa Sissoko'nun transferini gerçekleştirememesi halinde rotayı diğer bir Fransız oyuncusu Lassana Diarra'ya çevirecek. İspanya'nın Real Madrid Kulübü'nde forma giyen Fransız oyuncu ile uzun süredir ilgilenen sarı-lacivertliler, Sissoko'nun transferini gerçekleştiremesi halinde ön libero sorununu Diarra'yı kadrosuna katarak çözecek. 2009 yılından bu yana Real Madrid'de forma giyen Diarra, Chelsea, Arsenal ve Porstmouth gibi İngiliz kulüplerinde de forma giydi.


İtalyanlar'dan Gomez iddiası

Uzun süredir Fenerbahçe'nin transfer gündeminde yer aldığı ileri sürülen Catania'nın Arjantinli oyuncusu Alejandro Gomez'in adı sarı-lacivertlilerin gündeminden düşmüyor. İtalyan basını, Gomez'in kendisine gelen teklifler nedeniyle önümüzdeki sezon İspanya ya da Türkiye'yi gidebileceğini iddia etti. İspanya'nın Espanyol ile birlikte Fenerbahçe'nin ilgilendiği ileri sürülen haberlerde Catania'nin Arjantinli futbolcu için 4 milyon euro bonservis ücreti istediği kaydedildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Gomez'in transferi için Catania Kulübü ile temas halinde olduğu haberlerine yer verilirken, sarı-lacivertli kulübün bu transfer için ciddi olduğu vurgulandı. Haberde ayrıca Gomez'in sarı-lacivertli kulübe transferinin kısa sürede gerçekleşebileceği kaydedildi. 1988 doğumlu Gomez'in Catania ile 2015 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.



13 yıl önce