Orduspor'dan transfer hamlesi

Cihan
01:00, 30/01/2013, ÇarşambaG: Güncelleme: 16:24, 30/01/2013, Çarşamba
Yeni Şafak
Orduspor'dan transfer hamlesi
Orduspor'dan transfer hamlesi

Spor Toto Süper Lig takımlarından Orduspor, Dinamo Kiev'in ön libero ve stoper hattında oynayan Nijerya'lı Atanda Ayila Yussuf'u renklerine bağladı. Dinamo Kiev'den satın alınma opsiyonlu olarak kiralanan Atanda Ayila Yussuf, 2004-2005 sezonundan bu yana bu takımda yer alıyor.

Daha önce Fenerbahçe ve Bursaspor'un istediği ancak transferini gerçekleştiremediği oyuncu uzun uğraşların ardından Orduspor'un teklifine sıcak bakarak imzayı attı. Dinamo Kiev'de iken orta sahanın ikinci önemli ismi olan ve ön libero görevi yapan Ayila Yussuf'un, iyi bir kesici olduğu, bunun yanı sıra, yüksek tekniğiyle dikkat çektiği belirtildi.

Atanda Ayila Yussuf, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 18 karşılaşmada 3 gol kaydederken 1 golü de Fenerbahçe'ye attı. UEFA Avrupa Ligi'nde ise 2010-2011 sezonunda 2. tur maçında Dinamo Kiev'in 4-1'lik galibiyetinde Beşiktaş'a da 1 gol kaydetti.

Orduspor'a ligin ikinci yarısı katkı sağlamak için geldiğini söyleyen Yussuf, "Türkiye ligine yabancı değilim. Daha önce Fenerbahçe ve Beşiktaş'a karşı forma giymiştim. Süper Lig'in çekişmeli ve zor bir lig olduğunu biliyorum. Orduspor'a gelmekten dolayı mutluyum. Orduspor iyi bir teknik direktör ve iyi bir takıma sahip. Ben de bu takıma katkı sağlayarak çok iyi yerlerde olmak istiyorum." dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN: AYİLA YUSSUF ÖNEMLİ BİR OYUNCU

Orduspor Kulüp Başkanı Doç. Dr. Nedim Türkmen ise "Takımımızın bazı noktalarına lig arasında transfer gerçekleştiriyoruz. Daha önce Trabzonspor'dan Ferhat'ı renklerimize bağlamıştık şimdi ise yine önemli bir transfer olan Ayila Yussuf'un transferini gerçekleştiriyoruz." diyerek şunları söyledi:

"Orduspor'a önemli katkıları olacağına inanıyorum. Tecrübeli bir futbolcu olması nedeni ile Orduspor'umuza önemli hizmetleri olacaktır. Orduspor camiasına hayırlı olsun. Taraftatımızdan isteğimiz bu hafta evimizde oynayacağımız Gençlerbirliği karşısında takımlarını yalnız bırakmamalarıdır. Orduspor'un iyi yerlerde olması için belirli noktalara transferlerimiz sürecek."

YUSSUF'UN KARNESİ

4 Kasım 1984 doğumlu olan Nijeryalı futbolcu Atanda Ayila Yussuf, futbola ilk Nijerya'da başlarken, ülkesinde sırasıyla Julius Berger, Enyimba, Union Bank takımlarının formasını giydi.

Profesyonel ilk sezonunu 2002-2003 sezonunda Nijerya 1. Lig ekiplerinden Union Bank'da geçiren Ayila Yussuf, ilk sezonunda 43 resmi karşılaşmada forma giydi ve 4 kez gol sevinci yaşadı. Asıl mevki defans olan ve bazı maçlarda ön libero olarak görev yapan Yussuf, Union Bank'da gösterdiği başarılı performansın ardından 2003 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e transfer oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde 18 kez, Şampiyonlar Ligi ön elemede 5 kez, UEFA Avrupa Ligi'nde 21 kez, Ukrayna Premier Ligi'nde 96 kez, Ukrayna Kupası'nda 15 kez, Dünya Kupası'nda ve elemelerinde 12 kez, Afrika Kupası karşılaşmalarında 8 kez, dostluk maçlarında ise 1 kez olmak üzere toplamda 176 kez forma giydi.

14 bin 673 dakika forma giydiği bu karşılaşmalarda 11 gol ve 3 asist kaydetti. Şampiyonlar Ligi'nde 3, UEFA Avrupa Ligi'nde 1, dünya kupası karşılaşmalarında 1 ve Ukrayna Ligi'nde ise 6 gol kaydetti.

Başlıklar :
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026