|

'Özel' maçta sessizlik

2002 Dünya Kupası 3.'lük maçı sonrası hafızalara kazınan dostluk gösterileri sunan iki takımın Trabzon'daki mücadelesinde gol sesi çıkmadı. Guus Hiddink yönetiminde yeniden yapılanan Ay-yıldızlılar, Güney Kore karşısında net fırsatlar yakalasa da ağları sarsamadı.

Kamil Anahar
00:00 - 10/02/2011 Perşembe
Güncelleme: 01:01 - 10/02/2011 Perşembe
Yeni Şafak
'Özel' maçta sessizlik
'Özel' maçta sessizlik

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerine hazırlanan Türkiye, Trabzon'da Güney Kore oynadığı özel maçta 0-0 berabere kaldı. 6. dakikada Hamit'in ortasında, savunmanın arkasındaki Umut'un kafa vuruşunda, kaleci Jun Sung Ryong, iki hamlede topu kontrol etti. 11'de Hamit'in ceza alanı dışından sert şutu direğin dibinden kornere çıktı. 13'te Mehmet'in ceza alanı içinde yerden şutunda, top direğin dibinden auta çıktı. 27'de Nam Tae Hee'nin ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Volkan sol köşesine doğru gelen topu kornere çeldi. 45'te Hamit'in yerden şutunda savunmada Lee Jung Soo'ya çarpıp kaleye doğru giden topu kaleci Jun Sung Ryong, ayaklarıyla çelmeyi başardı. 49'da Sabri'nin ortasında Kazım'ın kafa vuruşu kalecide kaldı. 63'te Sabri'nin ortasında ceza sahası içinde boş pozisyonda Servet topa dokunamayarak önemli bir fırsatı kaçırdı. 80'de Gökhan Gönül'ün ortasında Kazım'ın kafa vuruşunu kaleci çeldi.


Emre'den bile bile lades

Maçın 58. dakikasında Koo Ja Cheol ile girdiği iki mücadele sonrasında yerde kalan Kaptan Emre, rakibine sert tepki gösterdi. Sonrasında yaşanan gerginlik üzerine iki futbolcu da sarı kart gördü. Emre, 60. dakikada Cheol'e çok sert bir müdahalede bulununca ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı.


Hiddink'ten Emre'ye tepki!

A Milli Takım Teknik Sorumlusu Guus Hiddink, Güney Kore ile çok yararlı bir hazırlık maçı oynadıklarını söyledi. Hiddink, maç için özellikle iyi kelimesini kullanmak istemediğini belirterek, “İlk yarının sonlarına doğru iyi oynadık. İkinci yarıda kornerlerden pozisyon bulduk. İyi bir test maçı oynadık. Maçın negatif faktörü ise Emre'nin atılmasıydı. Bunun için sessiz kalabilirim ama kalmayacağım. Çünkü bu durumdan hiç hoşnut olmadım ve sahada eksik kaldık. Daha bu sabah taktiksel manada oyuncularımla konuşurken, mental manada da kendimizi nasıl kontrol edebiliriz diye konuşmuştuk bazı oyuncularla. İtiraz olabilir ama bunu kontrollü bir şekilde yapalım demiştim. Emre'nin olayını o kadar hızlı yaşadık ki bir değişiklik yapmak için bile fırsatımız olmadı. Bu bizim için çok büyük bir ders oldu" diye konuştu. Hiddink, "Sabri'yi, Aurelio ve Nuri'nin yokluğunda mı orta sahada denediniz?" şeklindeki soruya ise, "Her ne kadar sağbek olsa da orta sahada da oynayabiliyorlar. Orta sahada bir denge kurma çabası içerisindeyiz. Selçuk'a yakın oynayacak oyuncularla bunu yapmak istiyoruz” diye cevap verdi. Hollandalı çalıştırıcı Arda Turan'ın dönmesini sabırsızlıkla beklediklerini sözlerine ekledi.



13 yıl önce