|

Panzer gibi ezdi geçti: 4-0

Maçın 12. dakikasında gelen penaltı golü, 37''de çıkan kırmızı kart, Portekiz''in yaşadığı talihsiz sakatlıklar, farklı yenilgiye davetiye çıkardı. Bitirici darbeyi ise Almanya''nın müthiş futbolu yaptı.

.
00:00 - 17/06/2014 Salı
Güncelleme: 23:20 - 16/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Panzer gibi ezdi geçti: 4-0
Panzer gibi ezdi geçti: 4-0

Dünya Kupası''nda G Grubu''nun ilk iki için en büyük adayı Almanya ile Portekiz, ilk 90 dakikalarında birbirlerine rakip olurken Panzerler, beklemediği kadar kolay bir galibiyet aldı: 4-0. Dakikalar 12''yi gösterirken Mairo Goetze, Joao Pereira''nın müdahalesiyle ceza sahası içinde yerde kaldı, penaltıyı Müller gole çevirdi: 1-0. 32''de kullanılan köşe atışını Hummel, iyi bir kafa vuruşuyla ağlara gönderdi: 2-0. Sahada yokları oynayan Cristiano Ronaldo ve ekibi, iki farktan sonra iyice oyundan düştü; meydan adeta Almanlara kaldı. İlk yarı biterken Müller, 3 farkı buldu: 3-0.

PORTEKİZ ADETA SEYRETTİ

Penaltıya, 37''de Pepe''nin gördüğü kırmızı karta, Portekiz''in yaşadığı iki sakatlığa, bir de Almanya''nın iyi oyunu eklenince yenilgi kaçınılmazdı. İkinci yarıda da Almanya hız kesmedi. 78''de ceza sahası içinde oluşan karambolde kaleciden seken topa dokunan Müller, hat-trick yaptı; skor 4-0''a geldi. Dünya Kupası''ndaki 100. maçında kazanan Almanya, bir sonraki maçını Gana ile oynayacak; Portekiz, ABD''ye rakip olacak.

Almeida sakatlandı

Portekiz''de Süper Lig''den 3 isim forma giydi. Meireles, Bruno Alves ve Almeida, maça ilk 11''de başlarken Almeida, 28. dakikada sakatlanarak oyundan çıktı. Almeida, maçı başlarında bulduğu bir pozisyonda topu kaleciye nişanladı.

Angela Merkel yerinde duramadı

Almanya Başbakanı Angela Merkel, karşılaşmayı FIFA Başkanı Sepp Blatter ile birlikte izledi. Merkel, Almanya''nın ard arda gelen golleri sonrası sakinliğini koruyamadı ve yerinden sıçrayarak sevincini dışa vurdu.

Almanya futbolseverler de farklı Portekiz galibiyeti sonrası büyük sevinç yaşadı. Hem Brezilya''da hem de Almanya''da büyük coşku vardı.

10 yıl önce