|

Roberto Firmino Liverpool'dan ayrılma kararı aldı

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool forması giyen Roberto Firmino, sezon sonu takımdan ayrılma kararı aldı. Sözleşmesini uzatmayacak olan oyuncunun adı Fenerbahçe ve Galatasaray ile de anılıyor.

Haber Merkezi
14:58 - 3/03/2023 Cuma
Yeni Şafak
Firmino'nun güncel değeri 28 milyon euro
Firmino'nun güncel değeri 28 milyon euro

1 Temmuz 2015 tarihinde Hoffenheim'den 41 milyon euro bonservis bedeliyle Liverpool'a transfer olan Roberto Firmino, İngiliz kulübünden ayrılmaya hazırlanıyor.


Roberto Firmino Liverpool'dan ayrılma kararı aldı

Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan 31 yaşındaki oyuncunun, Liverpool'dan ayrılma kararı aldığı ve sözleşmesini uzatmayacağı öğrenildi. İngiliz basınında yer alan haberlerde Brezilyalı golcünün, sezon sonunda Liverpool'a veda edeceği ifade edildi.


Fenerbahçe ve Galatasaray Firmino için devrede

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, Liverpool'dan sezon sonunda ayrılacak olan Roberto Firmino için devreye girdiği iddia edildi. Yıldız golcüyü bedavaya kadrosuna katmak isteyen her iki ekibinde, oyuncunun menajeriyle iletişime geçtiği ifade edildi. Firmino'nun menajerlik şirketi ROGON ile Fenerbahçe'nin arasının iyi olduğu biliniyor. Ayrıca Firmino'nun, sosyal medya hesabı üzerinden Galatasaraylı oyuncu Oliveira'yı takibe alması, sarı-kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.


Piyasa değeri 90 milyon euroyu gördü

Bu sezon Liverpool formasıyla 25 karşılaşmada süre alan Roberto Firmino, 9 gol ve 4 asistle oynadı. Transfermarkt verilerine göre kariyerinde en yüksek piyasa değeri olarak 90 milyon euroyu gören Firmino'nun, güncel değeri ise 28 milyon euro. Şu ana kadar Liverpool ile 352 karşılaşmada Liverpool forması giyen Brezilyalı, 107 gol ve 78 asistlik katkı sağladı.




#Fenerbahçe
#Galatasaray
#Roberto Firmino
1 yıl önce