|

Trabzon'da milli heyecan

Türkiye ile Güney Kore arasında Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki karşılaşma saat 20.00'de başlayacak. Ukraynalı Sergii Boiko'nun yöneteceği maç Kanal D'den naklen yayınlancak.

00:00 - 9/02/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:51 - 8/02/2011 Salı
Yeni Şafak
Trabzon'da milli heyecan
Trabzon'da milli heyecan

A Milli Futbol Takımı, yeni yılda ilk maçını bugün Trabzon'da Güney Kore ile oynayacak. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak özel karşılaşmayı Ukrayna'dan Sergii Boiko, Oleg Pluzhnyk ve Sergii Bekker hakem üçlüsü yönetecek. Maç Kanal D'den naklen yayınlanacak. Güney Kore ile bugüne kadar yaptığı 6 maçta Türkiye 4 galibiyet, 1 beraberlik 1 de yenilgi aldı. 2002 Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'nin 3-2 üstünlüğü ile biten 3.'lük maçı sonunda her iki takımın teknik heyet, futbolcu ve taraftarlarının dostluk gösterileri herkesin alkışını almıştı. Bugünkü maçta iki ekibin muhtemel on birleri şu şekilde:

TÜRKİYE: Volkan, Serkan, Servet, Hakan B., ismail Köybaşı, Kazım, Hamit, Selçuk İnan, Emre, Tunay, Umut.

GÜNEY KORE: Ji Won, Koo Cheol, Park Young, Nam Hee, Ki Sung Yueng, Lee Rae, Hong Chul, Lee Jung-Soo, Hwang Won, Cha Ri, Choi Hyo-Jin.


Çok özel ve güzel bir maç

Teknik direktör Guus Hiddink, Güney Kore ile çok özel ve güzel bir maç oynayacaklarını belirterek, “Çok iyi futbol oynayan bir ekip karşısında neler başarabileceğimizi merak ediyorum” dedi.

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, çok iyi futbol oynayan bir ekip karşısında mücadele edeceklerini, takımının neler başarabileceğini, nasıl performans göstereceğini merak ettiğini söyledi. Hiddink, düzenlediği basın toplantısında bir dizi hazırlık maçları oynadıklarını belirterek, 'Daha önce Hollanda ile oynadık, Güney Kore maçıyla bu maçlara devam ediyoruz. Böylesi özel maçları oynamak bizim için çok faydalı. Tam olmasa da bazı kısımlarda değişikliğe gidiyoruz milli takımımızda” dedi. Oynayacakları rakibin kendisi için çok özel olduğunu kaydeden Hiddink, 'Biliyorsunuz 10 yıla yakın süre öncesinde Güney Kore takımı ile çok güzel günlerim geçti, önemli başarılar elde ettim. Güney Kore ile çok güzel ve özel maç oynayacağız” diye konuştu. Hollandalı teknik adam, Bursaspor'dan neden mili takıma oyuncu alınmadığı yönündeki bir soruya, 'Tabi ki özel bir sebebi yok. En rekabetçi olacağını düşündüğümüz ekibi oluşturuyoruz, ismi öyle belirliyoruz” yanıtını verdi.



13 yıl önce