Bakan Tekin'e öğrenciden manidar soru: Roblox'u kapattınız 15 yaş altına sosyal medyayı yasakladınız bizden ne istiyorsunuz?
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerle bir araya geldiği programda kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Program sırasında bir öğrencinin, "Sayın Bakanım Roblox'u kapattınız, 15 yaş altına sosyal medyayı yasakladınız, siz bizden ne istiyorsunuz?" sorusuna Bakan Tekin, çocukların toplumsal ve ahlaki değerlerle yetişmesini istediklerini belirterek cevap verdi. Tekin, "Biz siz bizim çocuğumuz olun istiyoruz. Sosyal medya, sanal medya, yazılımcılar, başka yerlerde bu oyun planlayan kişilerin çocukları değil. Onların istediği gibi yetişen çocuklar değil. Bizim toplumumuzun, bizim insani değerlerimizin, bizim ahlaki değerlerimizin kazandırıldığı çocuklar olarak yetişmenizi istiyoruz. Çünkü orası sizin gibi saf, temiz, dürüst, ahlaklı çocukların çok çabuk şekilde bozuldukları bir alana dönüştü. O kadar çok fazla kirlilik var ki masum bir şekilde bir yere tıkladığınızda birdenbire karşınıza sizi, arkadaşlarınızı, öğretmeninize, annenizi, babanızı, kardeşlerinizi zor durumda bırakacak bir sürü içerikle karşı karşıya kalıyorsunuz. Biz sizi çok sevdiğimiz için, biz sizi korumak istediğimiz için biz diyoruz ki siz doğruyla yanlışı ayırt edinceye kadar sizi kandırmak isteyen insanların tuzaklarına düşmemeyi öğreninceye kadar bu işlere siz girmeyin istiyoruz." ifadelerini kullandı.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.