|

LGBT propagandası yapılan İstanbul Film Festivali'ne Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İBB'den büyük destek

Şefika Nur Çiftçi
22:19 - 17/04/2024 Wednesday
Güncelleme: 22:21 - 19/04/2024 Friday
Yeni Şafak

Bu yıl 43’üncüsü düzenlenen ve LGBT propagandası yapan İstanbul Film Festivali’ne, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkıda bulunduğu öğrenildi. Festivalin destekçileri arasında da başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere; Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de yer alıyor. İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen festivalde LGBT'yi normalleştiren; Kadın, Carmen’le O Yaz, Pet Shop Günleri, Geçit ve Yurt filmleri 17-28 Nisan tarihleri arasında perdelenecek.

İKSV'ye bağlı İstanbul Film Festivali, geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformu X'ten 'LGBT'yi özendiren' filmlerin afişlerini "Nerdesin Aşkım?" ifadesiyle paylaşarak duyurdu.



Kültür ve Turizm Bakanlığı ne yapmak istiyor?


Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın, LGBT propagandası yapan çok sayıda filmi perdeleyecek söz konusu festivale katkıda bulunması dikkat çekti. Öte yandan; İBB, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de etkinliğin destekçileri arasında.


Senaristliğini ve yönetmenliğini Nehir Tuna’nın yaptığı söz konusu filmlerden biri olan Yurt, bu yıl 80.'si düzenlenen Venedik Film Festivali’nde de Ufuklar kategorisinde LGBT temalı yapımların rekabet ettiği 'Kuir Aslan' listesine girerek yarışa dahil oldu.



Vakfın yöneticileri Koç ve Eczacıbaşı


Günümüzde Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Koç’un ve Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın başında olduğu vakıf; 1982 yılından bu yana İstanbul Film Festivali ile çok sayıda filmi, izleyicilerle buluşturuyor.



Türkiye’de LGBT propagandası alenileşmeye devam ederken; Rusya ve Çin hükümetleri, ülkelerinde LGBT’nin özendirilmesini yasakladı. Gürcistan ve Belarus ise ‘eşcinselliğin normalleştirilmesi’nin önüne geçmeye hazırlanıyor.



Ailelerin sesini duyan yok


Son yıllarda İstanbul başta olmak üzere çok sayıda şehirde ‘Büyük Aile Yürüyüşleri’ ile on binlerce kişi defalarca kez yürüyüş yaparak, LGBT propagandasının önlenmesi talebinde bulunsa da yetkililer henüz söz konusu çağrılara karşı harekete geçmedi.




#İstanbul Film Festivali
#İBB
#LGBT
#İstanbul Büyükşehir Belediyesi
#Kadıköy Belediyesi
#Beyoğlu Belediyesi
#İKSV
#İFF
#İstanbul Kültür Sanat Vakfı
13 days ago