|
Karamollaoğlu görevi bırakıyor mu?

2016 yılında gerçekleştirilen 6. Olağan Kongre’de Saadet Partisi Genel Başkanlığı görevine getirilen Temel Karamollaoğlu’nun genel başkanlığı bırakma kararı aldığı iddia edildi. Bu iddialara dayanak olarak Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun gündemdeki konuların değerlendirildiği haftalık basın toplantısına da çıkmaması gösterildi. Üstelik sürpriz bir şekilde parti tarihinde ilk kez genel başkanvekilliğine atanan Sabri Tekir kameraların karşısına geçti. Bilindiği gibi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk “Büyük Kongre’nin toplanmasını” da içeren 53 maddelik bir manifesto ile Saadet Partisi mevcut yönetimine karşı harekete geçmişti. Asiltürk’ün 53 tweet atarak kamuoyuyla paylaştığı girişim Saadet Partisi yönetiminde deprem etkisi yaratmıştı.

Saadet Partisi’nde yeni genel başkanın seçileceği olağan kongrenin, yıl sonuna doğru gerçekleştirilmesi bekleniyor. Kongrede mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu’nun ise aday olmayacağı konuşuluyor. Yeni parti yönetiminin, HDP’nin desteklediği CHP ve İYİ Parti’nin yer aldığı Millet İttifakı’nda olmayacağı neredeyse kesinlik kazandı. Saadet Partisi’nden yapılan açıklamada ise Karamollaoğlu’nun istifa edeceğine dair bazı internet sitelerinde yayınlanan haberlerin doğru olmadığı açıklandı.

BAHÇELİ VE ASİLTÜRK KOL KOLA İNDİ
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 47’nci yıldönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Meclisi özel oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile KKTC arasındaki gücünü şehitlerin kanlarından alan ebedi ve ezeli kardeşliği tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiklerini söyledi.
Erdoğan, merakla beklenen müjdesinin de inşa edilecek olan KKTC Cumhurbaşkanlığı Külliyesi olduğunu açıkladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Kıbrıs’a giden beraberindeki heyette 1974’teki Kıbrıs Barış Harekatı sırasında CHP-MSP koalisyon hükümetinin İçişleri Bakanı olan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de yer aldı. Bahçeli ve Asiltürk’ün kol kola uçaktan inmesi Cumhur İttifakı ve 2023 seçimleri açısından şüphesiz çok önemli. Zira bu ittifak kolonyalist hegomonik güçlerin Türkiye’de muhalefet partileri üzerinden kurguladıkları KAOS politikası ve stratejilerini çöpe atacak hayırlı bir gelişme. 26 Nisan 2021 tarihli köşe yazımda ‘’Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Saadet Partisi YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk ile 2’nci kez bir araya gelmesinin ‘yerli ve milli ittifak’ ve Türkiye için hayırlı bir adım olduğunun altını çizmiştim. Zira Karamollaoğlu yönetimindeki Saadet Partisi rahmetli Erbakan Hoca’nın ‘’Milli Görüş çizgisinden’’ savrularak PKK/HDP’nin de içinde olduğu Millet İttifakı’na payanda olmuştu.
‘28 ŞUBAT SÜRECİNDE MEDYA’ İSİMLİ KİTABIN YAZARI NURAYDIN ARIKAN’DAN UĞUR DÜNDAR HAKKINDA ŞOK İDDİALAR
2018 yılında, Erbakan Ödülleri programına çağrılan gazetecilerden Uğur Dündar, Ruşen Çakır adına İrfan Boztaş’a basın alanındaki ödülü sunmuştu. 28 Şubat Darbesi’nde CUNTA’CI askerler ile birlikte hareket ederek Erbakan düşmanlığı yaptığı İslam karşıtı söylemleriyle mütedeyyin dindarlara psikolojik harekat ve baskı uyguladıklarına yönelik kamuoyunda ve medyada güçlü deliller mevcut olduğu halde 28 Şubat’çı yazarların Erbakan Ödülleri programına çağrılıp VİP muamelesi yapılması bazı yazarlara basın ödüllerinin Uğur Dündar tarafından verilmesi 28 Şubat mağdurlarının tepkilerine neden olmuştu.
28 Şubat cuntasının askeri kanadının lider kadrosu hakkında verilen müebbet hapis cezalarının onanması, cuntanın sivil kanatlarına özellikle medya ayağına yapılması muhtemel operasyonların önünü açmıştır.
Uğur Dündar cuntanın medya ayağı içinde önemli bir konumdadır. Cuntanın ödüllendirdiği 40 gazetecinin arasındadır. Yaptığı programlarla ‘’ masum insanların hayatlarında silinmeyecek ölümcül izler bırakması ideolojik ve ticari çıkarlara dayalı olarak kitleleri manipüle haberlerle yanıltan yönlendiren programlar yapmasının hesabını şüphesiz yargı önünde verecek. ‘’Bu iddialar Uğur Dündar ile birlikte Kanal D’de yayımlanan ‘Arena’ programının yapım yardımcısı ve muhabirliğini yapan

‘28 Şubat Süreci’nde Medya’ adlı kitabın yazarı Nuraydın Arikan’a ait. 28 Şubat cuntasının askerleri hak ettikleri cezaları aldılar. Peki cuntanın medya başta olmak üzere sivil ayakları sıra sizde mi?

#Saadet Partisi
#Temel Karamollaoğlu
#Sabri Tekir
#Oğuzhan Asiltürk
#Kıbrıs Barış Harekatı
3 yıl önce
Karamollaoğlu görevi bırakıyor mu?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’