|
Bravo Furkan aferin aslanım

Seneler geçip durdu. Hep üzülmedim ama sevinçli günler içinde keyif çatmadım. Rüzgarın ya da, akıntıların sürüklediği yonga parçası gibi ilahi gücün herkese uygun gördüğü limana doğru sürüklendim.

Her insan kendini ölümsüz sanır! Her ölümsüz kendini en güçlü umar! En kahraman, en büyük, en sonsuz hep kendi payına düşendir! Oysa hiç ummazsın ama! O pürüzsüz, güç ve gençlik bir avuç havaya atılmış kum tanecikleri gibi birkaç saniyede dağılır gider. Nerelere daldım yine, ama yapamıyorum.

Her ırmağın nasıl ki, bir kaynağı varsa ve suyun en saf olduğu yer bu kaynaksa bunu insanoğlu her dem nasıl bulacak? Nasıl keşfedecektir?

Size bir delikanlıdan, bir adam gibi adam olma kapısının eşiğinde durmuş adamdan bahsetmek istiyorum.

FURKAN''I TAKDİMİMDİR

"Merdivenleri adım adım tırmanmak istiyorum, İlk önce basketbolumu ilerletmeliyim. Karşıyaka''da mutluyum."

Bu cümlelerin sahibi 1991 doğumlu yani anlayacağınız daha annesinin kuzusu Furkan Aldemir. Karşıyaka Basketbol Takımı''nın alt yapısından yetişen ve son senelerde hasret çektiğimiz yıldız adayı oyuncularımızdan biri. Kaf-Kaf için o, O''nun için Karşıyaka büyük bir şans. İki sevda sanki bir araya gelmiş.

Furkan: Oynadığı basketbolla daha "yüzünü yıkadığı su İzmir Körfezinibulmadan" Türkiye gündemine oturdu. Kocaman takımlar minicik doğumlu, upuzun boylu çocuğun peşine çoktan takıldı. 2.07 boyunda FURKAN ALDEMİR… İsmet Badem''i mahcup edercesine son zamanlarda dilime pelesenk olan: "Alt yapıdan oyuncu çıkmıyor" sözümü tekzip edercesine "İşte ben varım" diyerek, at yelesi saçlarını savura savura korkmadan, ürkmeden sokakta "ağabey" diyeceği büyükleri ile parke üzerinde dişe diş mücadele etmeyi başarıyor. Ancak daha çok eksikleri olmasına rağmen "Hadi bize gel" diyenlere tokat gibi bir cevap verdi.

"KAF-KAF benim yuvam. Kalmam gerektiğine inanıyorum. Çünkü kendimi geliştirmem gerekiyor. Burada koçum bana oynama ihtiyacım olan süreyi bana veriyor. NBA ve başka büyük takımlardan bahsetmek için o kadar erken ki!" diye ahkam kesmiş. İnanılır gibi değil. Bu sözü geçmişte yanlışlar içinde yüzen veya genç meslektaşlarına müthiş bir mesaj.

Ben Furkan''ı yakından tanımam, bir bardak çay içmişliğimiz bile yok! Ancak onu daha iyi tanımak için Koçu Dr.Hakan Demir ve Takımın ağabeyi menajeri Nihat Mala ile konuştum. Çünkü Furkan''ın sözleri beni çok etkilemişti.

Dr. Hakan, "Çok çalışkan, çok iyi aile terbiyesi almış muhteşem bir insan. Bıraksam geceleri bile çalışacak. Aşama kaydetmek için müthiş bir mücadelenin içinde. Karekterli ve takımın bu yaşta önemli lideri. Çok inanıyorum. Büyük bir yıldız olacak. Ancak onun için ilk önce Kaf-Kaf geldiğine inanıyorum" dedi.

Nihat Mala ise, "Furkan: Böyle bir Karşıyakalı çocuk hepimizin gururudur. Onu ABD''de basketbol kamplarına götürmek istiyoruz. Kazanmayı çok seviyor. Birkan 1990, Serkan 1991, Onur Çalben ise aynı doğumlu 2.12 boyunda gençlerimiz yakında sahne almaya başlayacak. Eski günleri yakaladık ve bir fabrika gibi oyuncu yetiştirmeye başladık" dedi.

Bugüne kadar yeni yetişen ve eli top tutmaya başlayan ancak yeterli gelişmeyi yapmadan, kendine sunulan para için kenarda oturmayı göze alan oyuncuları hatırladıkça, Furkan hem oynadığı basketbol hem sergilediği kişilikle beni çok heyecanlandırdı.

Tebrik ederim seni Furkan: Dilerim bu sözlerin ruhunun ve geleceğinin teminatıdır. Ve Furkan kardeşim hiç unatma: “NEREYE GİDECEĞİNİ GERÇEKTEN BİLEN ADAMA, DÜNYA KENARA ÇEKİLİR YOL VERİR.”

14 yıl önce
Bravo Furkan aferin aslanım
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti