|
Pardon, siz de terörist misiniz?

Fransa’da yaşanan terör olayını protesto etmek için düzenlenen yürüyüşü, terörü kınama, birlik ve beraberlik mesajı olarak algılayabilirler. Avrupa Birliği ve saz arkadaşları zaten birlik ve beraberlik içinde değiller mi? Evet öyleler!

Terörü kınama konusunda da kafamız karıştı efendim…

Kim kimi, kim neyi kınamış oldu acaba?

Dünya üzerinde Müslümanlara karşı yapılan her türlü terör olayını zevkle karşıdan seyredenlerin, kendilerine gelince terörü kınamaları paradoksal bir durum doğrusu…

Bizde inandık (!)

Vallahi ben o yürüyüşte terörü kınayanların sadece kendi ülkelerinde terör belasıyla uğraşanlar olduğunu gördüm!

Fransa, Almanya, İngiltere vs. ve tabiî ki, İsrail mi terörü kınıyor?

Güldürmeyin insanı!

Müslümanlar öldürülürken “savunma hakkı” diye yorumlayıp, kendi 20 insanına bir şey olunca dünyayı ayağa kaldırmanın açıklaması terörü kınama olamaz!

Bu sadece teröre kılıf uydurmak olur!

Aslında o yürüyüşün anlamı şuydu; bu dünyada sadece biz insan öldürebiliriz ve bunun adına asla terör dedirtmeyiz. Fakat bizim bir insanımıza bir şey olursa bunun adı terördür. Ve işte biz, kendi menfaatlerimiz söz konusu olunca böyle bir araya geliriz.

Tabi Amerika’nın 11 Eylül’ünden sonra olanları hepimiz biliyoruz. Amerika’nın petrolün peşinden nasıl gittiğini ve petrolü nasıl sömürdüğünü unutmadık!

Fransa olaylarından sonrada hangi Müslüman ülkeyi sömürecekler, birlikte göreceğiz. Bu oyunlar hep aynı, eskiden bu medya vs. yoktu, bu oyunları millet görmez bilmezdi. Şimdi artık her şey ortada olduğu için, bu oyunlar da anında çözülüyor.

Tabi burada, Fransa olaylarına dayanak, Türkiye’de bir olay çıkarma çabasınıda Türkiye’yi terörle bağdaştırma gayretlerinide yabana atmıyoruz. Geçen yıl Recep Tayyip Erdoğan’ı bitirme operasyonunda Türkiye’yi terör örgütlerine yardım eden ülke pozisyonuna sokmak için çok uğraştılar.

Ama tabi o oyunları tutmadı.

Bu yürüyüşe Başbakan Davutoğlu’nun gitmesini eleştirenler yine istediklerini alamadılar. Sonuçta kim yapmış olursa olsun, Fransa’da yaşan olay bir terör olayıdır. Bizde binlerce insanımızı teröre kurban vermişiz ve on yıllardır terörü lanetliyoruz. Başbakan’ın oraya gitmesi kadar doğal bir şey yok. Fakat tabi bazılarının asıl istediği Başbakan’ın oraya gitmemesiydi. Sonrasındaysa, “Vay efendim gitmedi bak, teröre destek veriyor!” manşetleri ile içeriden ve dışarıdan saldırıya geçeklerdi. Klasik diplomasi oyunları işte…

Başbakan o yürüyüşe gitmesin diye çok uğraştılar ama olmadı…

Terörist ve katil İsrail Başbakanı Netanyahu’nun orada olmasından rahatsız olan da pek yoktu. Ak Parti hükümetini sevmeyenler, “Neden Netanyahu orada?” demiyorlar fakat “Neden Davutoğlu orada?” diye tepki veriyorlar. İnanılır gibi değil!

Doğrusu diplomasiden anlamayanlar ve bu oyunlara çanak tutanların bu acınacak haline pek de şaşmadık!

Netanyahu’nun orada olmasını bir kez bile kınamayan Charlie’lerden Davutoğlu’nun orada olmasının anlamını ve önemini beklemek yanlış olur.

Bir kere bile “Katil İsrail” demeyenlerin tepkilerini kimse dikkate almaz.

Teröre karşı olanların orada olması normal fakat teröristlerin orada olması anormal bir durum…

Hala bizdeki Batı tapıcıları şunu anlamadılar; konu terör falan değil siz hala anlamadınız mı?

Dininizi, inançlarınızı elinizden almaya çalışıyorlar!

“Amin” değil “Amen” dedirtmek için uğraşıyorlar!

Bir Müslüman ülkenin kalkınmasını istemiyorlar!

Yıllardır Müslümanlar birleşmesin diye ellerinden geleni ortaya koyup, kendileri sımsıkı birlik içinde gövde gösterisi yapıyorlar!

Netanyahu, oraya kendisi mi geldi zannediyorsunuz? Onlar müsaade etmese asla gelemezdi. Zaten amaç orada İsrail’in yaptıklarını meşrulaştırmaktı. İsrail taze kanı sever, onun görevi zaten terör yapmak…

Sözüm ona terör için üzgünler! Sizin o timsah gözyaşlarınızı yesinler efendiler yesinler.

Ve bizdeki bu Batı tapıcıları kendi şehitleri ve teröre kurban gitmişleri için tepki vermeyip, utanmadan, “ Hepimiz Charlie Hedbo’yuz!” diye yolara düşüyorlar.

Pardon, siz nesiniz çok merak ediyorum?

FOX’un sahibinin ırkçı söylemleri dahi Müslümanlara karşı olan kini ve nefreti anlatmaya ve anlamaya yeter!

Pardon, siz bunları anlamıyor musunuz, yoksa sizde ırkçı mısınız?

Netanyahu’nun yani bir teröristin orada olmasına tepki vermiyorsunuz da kendi Başbakanınıza mı tepki veriyorsunuz?

Pardon, siz terörist misiniz?

Fakat biz sizi biliriz, sizler Berkin Elvan’ı ağzınızdan düşürmeyip, Yasin Börü’nün katlini görmezden gelmediniz mi?

Pardon, siz insan mısınız?

Bu yüzden o tabloda kimi görüp görmediğinize de şaşırmıyoruz…

Pardon, hiç şaşırmıyoruz…

Evet, neyseki, tüm bu olayların bir iyi tarafıda içimizde ne kadar “Caharlie” var onuda görmüş olduk. Daha doğrusu biz zaten biliyorduk ama onlar kendilerini deşifre etmiş oldular.

Tamam, anladık “hepiniz Caharlie’siniz…”

Eyyy… Bizdeki Caharlie’ler! Siz hala anlamadınız mı, konu Caharlie falan değil ve sizde “Caharlie’nin melekleri” değilsiniz!

Artık anlayana

#sevda türküsev
#sevda türküsev yazı
#yeni şafak yazar
9 yıl önce
Pardon, siz de terörist misiniz?
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı