|
Aklınızı peynir ekmekle yiyin, 11 Eylül"ün kurgusallığından asla kuşkulanmayın!

11 Eylül''ün onuncu yıldönümü vesilesiyle New York''a gayrı resmi bir ziyarette bulunan “Nehir Kenarındaki Adam”ın “Ground Zero”yu seyreden fotoğrafını gazetesinin ilk sayfasında görmek nedense beni pek mutlu etti.

Nehir Kenarı Adamı (NKA) ikiz kulelerin yerine yapılan yeni Dünya Ticaret Merkezi''nin hemen dibindeki binanın yirmi sekizinci katından bakıyordu, Sıfır Noktası''na...

O fotoğraf, beni ilk bakışta alakasız gibi görünebilecek bir başka sahneye götürüverdi.

NKA, Mayıs''ın 26''sında, IMF eski Başkanı Dominique Strauss Kahn''ın (DSK) başrolünde yer aldığı “komplo”ya seyahat etmişti, sütununda; “takip ettiği saygın yabancı gazetelerdeki haberlerden kolaj yapmak suretiyle” olayın geçtiği otelin süitinde adeta bir detektif gibi dolaşmıştı:

“Gineli kadın, DSK''ın elinden kurtulup koridora doğru kaçmaya çalıştı, deniyor. Ancak, bu noktada kafalar karışıyor. Çünkü, süitin giriş kapısı, koridor tarafında değil, ters taraftaydı.

Her gün, o odada temizlik yapan kadın, kapıya değil de, neden, çıkmaz sokak gibi olan banyonun bulunduğu tarafa koşmuştur?”

*

Bu satırlar, “normal şartlar altında” NKA”nın da kuşkulanabildiğini bizlere göstermesi açısından çok kıymetliydi.

Orada kuşkulanmasının yersiz olmadığını, DSK hakkındaki “tecavüz suçlamaları” geçen ay itibarıyla resmen düştüğünde gözleriyle gördü, NKA...

Hal böyleyken, tam da bu noktada “Ground Zero ciddi bir sorunumuz var!” anonsu yapmam zorunlu hale geliyor.

Zat-ı şahaneleri, 11 Eylül''ün “kurgusal” olduğu gerçeğine daima gözlerini kapatıp, her defasında itina ile “Komplo Teorisi” etiketi yapıştırarak itiraz eden bir simadır.

11 Eylül''ün arka planı ile ilgili olarak bugüne kadar ortaya çıkan onlarca çarpıcı kanıt karşısında kılını dahi kıpırdatmamış, asla kuşkulanmamıştır.

*

Örneğin, dün bu sütunda detaylarıyla anlattığım 11 Eylül günü çöken “üçüncü bina” olan DTM7 gerçeğini ele alalım:

DTM7''nin yangın sebebiyle çöktüğü şeklindeki Amerikan resmi görüşü açıkça aklımıza hakaret ettiği halde, başta “Nehir Kenarı Adamı” olmak üzere ABD tezlerini baş tacı eden “Yeminli Kuşkulanmama Cephesi” on yıldır asla topa girmiyor.

“Komplo teorisi bütün bunlar, geçiniz!” deyip her defasında “olay yeri”nden sıvışıyor.

“Hakikatleri Hasır Altı etme Komisyonu” diye de tarif edebileceğim...

Vaktiyle, Kennedy Suikastı''nı örtbas etmiş olan Warren Komisyonu gibi bir işlev gören...

“11 Eylül Komisyonu”nun resmen dökülen raporunu, mesela bu komisyonun neden DTM7''den bahsetmediğini sorgulamak, “resmi hikaye”ye on yıldır dokunulmazlık atfeden “iliştirilmiş” takımını acayip rahatsız ediyor.

Şayet, onları sevindirmek isterseniz...

Pentagon binasına ticari Boeing 757 uçağının çarptığı yolundaki “steril öykü”yü tekrarlamalısınız!

Bu durumda da, şöyle bir açmazı göze almak zorundasınız:

Olay yerinden, söz konusu uçağa ait parçaları bulup getirmeniz gerekiyor!

*

Bir de 11 Eylül 2001 öncesi var...

1999''da, Kuzey Amerika Hava Savunma Komuta Merkezi, bir uçağın kaçırılıp İkiz Kuleler ve Pentagon''a çarpmasıyla ilgili tatbikatlara başlamış!

24 Ekim 2000''de, Pentagon''un MASCAL adıyla yürürlüğe koyduğu, “Boeing 757''nin Pentagon binasına çarpması” tatbikatı bunlardan sadece birisiydi.

Başka? Bin Ladin, Dubai''deki Amerikan Hastanesi''nde CIA''in bölge şefi tarafından ziyaret edildiğinde, takvimler 2001 Nisan''ını gösteriyordu!

6 Eylül 2001''de, bomba koklayan köpekler ikiz kulelerden çekildi! 11 Eylül yaklaşırken binadaki güvenlik görevlilerinin vardiyaları kısaltıldı...

Bunlardan da asla kuşkulanmamalısınız, yoksa size “komplo teorisyeni” derler!

*

İtalya eski Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga 2007''nin Aralık ayında Corriere della Sera''ya verdiği mülakatta ne demişti:

“11 Eylül saldırılarının CIA ve MOSSAD tarafından gerçekleştirildiği gerçeği, bütün küresel istihbarat örgütleri tarafından biliniyor. 11 Eylül, İslam dünyasını suçlamak ve Batılı güçleri Irak ile Afganistan''a müdahaleye tahrik etmek için planlanıp gerçekleştirilmiştir.”

“Komplo Teorisyeni!” Cossiga...

Gladio örgütünün ifşa edilme sürecinde rol oynamış, derin yapı içinde kendi konumunu da itiraf etmiş bir politikacıydı. İtirafları, İtalya siyasetinde çalkantıya neden olmuş, 1992''de istifa etmek zorunda kalmıştı.

13 yıl önce
Aklınızı peynir ekmekle yiyin, 11 Eylül"ün kurgusallığından asla kuşkulanmayın!
Uğurböceğinin hac yolunda ölümü
Kuklaları oynatan Derin Kuklacılar?
‘Susadım çeşmeye varmaz olaydım’
Türkiye’yi devşirme kurtarıcılardan kurtarma mücadelesi…
Ankara’da vekâletler çekişmesi