|

2. Dönem bekçi alımları ne zaman başlayacak? 2024 bekçi alımı hangi illerde alım olacak, şartlar neler?

"2. Dönem bekçi alımları ne zaman başlayacak?" sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Türkiye genelinde Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi iş birliği ile gerçekleşmesi beklenen alımlar geçtiğimiz yıl 26 ilde gerçekleşmişti. Bu noktada ise binlerce aday yeni dönemde Çarşı ve Mahalle Bekçiliğinde görev almak için boy, yaş ve kilo gibi kriterlerin ne olduğunu araştırıyor. Peki 2. Dönem bekçi alımları ne zaman başlayacak? 2024 bekçi alımı hangi illerde alım olacak, şartlar neler?

17:15 - 2/03/2024 Cumartesi
Güncelleme: 17:15 - 2/03/2024 Cumartesi
Yeni Şafak
Bekçi alımı tarihleri açıklandı mı 2024?
Bekçi alımı tarihleri açıklandı mı 2024?

"2. Dönem bekçi alımları ne zaman başlayacak? 2024 bekçi alımı hangi illerde alım olacak, şartlar neler?" sorularının cevapları sorgulanan konular arasında yer alıyor. Binlerce kişiye iş imkanı sağlayacak olan alımlar için, bekçi adayları Polis Akademisi ve Emniyet Genel Müdürlüğü duyurularını yakından takip ediyor. 2024 yılı için gündem olan alımlarda sınav tarihi ve başvuru şartları merak konusu oldu. Peki, 2. Dönem bekçi alımları ne zaman başlayacak? 2024 bekçi alımı hangi illerde alım olacak, şartlar neler?

BEKÇİ ALIMI 2024 BAŞVURUSU SON DURUM

1. dönem bekçilik başvurusu ne zaman?


Mahalle ve Çarşı bekçiliği için gözler EGM'e çevrildi. 2024 yılı 1. dönem bekçilik alımı başvuru tarihleri büyük bir dikkatle bekleniyor. Binlerce aday bu yıl bekçi alımı yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. 2024 yılı Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.


Geçtiğimiz yıl 2023/1 bekçi alımında 1.200 bekçi mesleğe adım atmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi Başkanlığı tarafından ilerleyen günlerde başvuru tarihlerinin duyurulması bekleniyor.

BEKÇİLERİN GÖREV TANIMI NEDİR?

Bekçi alımları, şehirlerin belirli bölgelerindeki güvenlik açıklarını kapatmayı ve suçla mücadelede daha etkin bir rol oynamayı hedefliyor. Adayların aldıkları eğitim ve sahip oldukları yetenekler, şehir güvenliğinin temel taşları arasında yer alıyor.


Sonuç olarak, belediyelerin gerçekleştirdiği bekçi alımları, şehirlerin güvenliğini artırarak vatandaşların huzurunu sağlamayı amaçlıyor. Bu alımlar, toplumun güvenlik bilincini yükselterek şehir yaşamını daha sakin ve güvenilir hale getirmeyi hedefliyor.

2024 BEKÇİ ALIMI BAŞLADI MI, NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

2024/1. Dönem bekçi alımı başvuruları için henüz bir açıklama bulunmuyor.


"2024 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi ihtiyaçlarına göre belirlenen sayıda bekçi alımı yapılması bekleniyor."


Bekçi alımı şartları ise şöyle;


Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, en az lise mezunu olmak, en az 167 cm boyunda olmak, beden kitle indeksi 18 (dahil) ile 27 (dahil) arasında olmak.


Başvuru yaptığı il sınırları içerisinde son bir yıl veya daha fazla süredir ikamet ediyor olmak, başvuruların son günü itibarıyla askerlik görevini bitirmiş olmak ve başvuruların başladığı tarih itibarıyla 18 yaşını tamamlamış (18.01.2005 tarihinde ve öncesinde doğmuş olmak) ve 31 yaşından gün almamış (18.01.1993 tarihinde ve sonrasında doğmuş olmak) olmak şartı yer alıyor.


- Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

-Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,


-Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkum bulunmamak,


-Memuriyete engel bir hali bulunmamak,


-Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,


-Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,


- Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya idari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı idari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,


- Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,


-Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,r) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,


-Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,


-Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

#Bekçi
#Bekçi Alımı
#bekçi alımı sınavı
2 ay önce