Huyu huyuma!

İha
00:0028/10/2013, Pazartesi
G: 27/10/2013, Pazar
Yeni Şafak
Huyu huyuma!
Huyu huyuma!

2,51 metre boyuyla dünyanın en uzun boylu adamı olan Sultan Kösen, evlendi. Yakınları aracılığıyla tanıştığı 20 yaşındaki Suriyeli Merve Dibo'yla hayatını birleştiren Kösen, mutlu olduğunu ve çocuk istediğini söyledi.

Mardin'in Derik ilçesi Dede köyünde ikamet eden ve 2 metre 51 santimetre boyu ile dünyanın en uzun boylu adamı unvanına sahip olan Sultan Kösen, dünya evine girdi. Derik ilçesine bağlı Dede köyünde yaşayan ve boyu ile Guinness Rekorlar Kitabı'na giren, yaklaşık 5 yıldır rekoru kimseye kaptırmayan Sultan Kösen, Suriyeli Merve Dibo ile evlendi. Bir Alışveriş Merkezi'nde düzenlenen düğün töreninde Kösen çifti, heyecanlarını gizleyemedi.

Suriye'nin Haseki nüfusuna kayıtlı Merve Dibo (20) ile dünya evine girdiği için çok mutlu olduğunu belirten Kösen, son yapılan ölçümlerde boyunun 2 metre 51 santimetreye ulaştığını kaydetti.

ÇOCUK İSTİYORLAR

Ellerinin uzunluğunun da 28,5 santimetreye ulaştığını açıklayan Kösen, bu güne kadar evleneceği birini bulamadığını söyledi. Bir yakınının aracılığıyla Suriyeli Merve ile tanıştığını açıklayan Kösen, evlendiği için çok mutlu olduğunu dile getirdi. Kösen, 'Boyumun uzunluğundan dolayı evlenecek birini bulamıyordum. Allah'a şükür artık öyle bir sorunum kalmadı. İnşallah çocuklarım da olacaktır. Bundan dolayı çok mutluyum. Kendi boyuma göre bir kız bulamadım ama evlenmem beni çok mutlu ediyor. Merve'nin boyu 1,75'in üzerinde ama huyuma göre birisi ve iyi anlaşacağımızı düşünüyorum' dedi.