|

Ankara iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak? 2024 Ankara iftar vakitleri

Ankara akşam ezanı ve iftar vakti, Ankara ezan ve namaz vakitleri haberimizde. Mübarek Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. Ramazan ayı Müslümanlar için iftar saatlerinin bekleyeceği heyecan dolu olacak. Ankara'da oruç tutan Müslümanlar için Ankara akşam ezan saati ve iftar vakitlerini haberimizde paylaştık. Diyanet 2024 Ramazan imsakiyesine göre 2024 Ramazan ayı Ankara imsak vakti, akşam ezanı ve iftar vaktileri haberimizde.

11:05 - 11/03/2024 Pazartesi
Güncelleme: 08:52 - 7/03/2024 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara iftar vakti
Ankara iftar vakti
Ankara 2024 Ramazan ayı imsakiyesi yayınlandı. 2024 Diyanet İşleri İmsakiyesine göre
Ankara iftar vakti, Ankara akşam ezanı, akşam namazı
ve
haberimizde.

Ankara iftar saati kaçta, ezan kaçta okunacak?

Ankara imsak, sahur ve iftar vakitleri on bir ayın sultanı Ramazan ayının giriyor olması nedeniyle yoğun ilgi görüyor. Diyanet tarafından hazırlanan 2024 Ankara imsakiyesinin tamamına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

Ramazan ne zaman, hangi gün başlıyor 2024?

Bu yıl Ramazan ayı, 11 Mart Pazartesi günü başlayacak ve 9 Nisan Salı günü sona erecek. İlk gün olan Pazartesi, Müslümanlar için iftar saatlerini bekleyeceği heyecan dolu bir gün olacak. Oruç ibadeti, 9 Nisan Salı gününe kadar devam edecek, bu süre içinde Müslümanlar tuttukları oruçlarla manevi bir arınma sürecinden geçecekler.

İlk iftar ne zaman 2024?

2024 yılının Ramazan ayının ilk teravih namazı 10 Mart Pazar günü, yatsı namazını müteakiben camilerde kılınacak.

Ardından ramazanın ilk orucu için gece sahura kalkılacak ve ertesi gün ilk iftar yapılacak.

Ankara'nın Tarihi

Ankara, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir şehirdir. Antik çağlardan beri yerleşim yeri olan Ankara, Frigyalılar, Lidyalılar, Persler, Romalılar, Bizanslılar ve Osmanlılar gibi pek çok medeniyetin izlerini taşır. 23 Nisan 1920 tarihinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi, hükümet merkezini Ankara olarak ilan etmişti ve Ankara, İstiklal Savaşı’nın idare edildiği bir merkez haline gelmişti. 13 Ekim 1923’te çıkarılan kanun ile Ankara resmen yeni Türkiye’nin yeni başkenti olarak ilan edildi. Böylece kentin bugünkü gelişiminin de önü açılmış oldu.

Ankara'nın Coğrafi Konumu

Ankara, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde yer alır. Başkent olmasının yanı sıra, coğrafi konumu itibarıyla da stratejik bir öneme sahiptir. İç Anadolu'nun tam ortasında bulunması, Türkiye'nin diğer şehirlerine kolay ulaşım sağlar. Ayrıca, tarım alanlarıyla çevrili olması, tarımsal üretim için uygun bir iklim ve toprak şartları sunar.

Ankara'nın Nüfusu

Ankara, Türkiye'nin en kalabalık ikinci şehri konumundadır. 2022 itibarıyla nüfusu 6.5 milyonu aşmıştır ve bu nüfus hızla artmaktadır. Bu artış, şehrin ekonomik ve sosyal yapısında önemli değişikliklere sebep olmaktadır. Ankara, göç alan bir şehir olmasıyla birlikte, aynı zamanda ülkenin en önemli eğitim ve sağlık merkezlerine ev sahipliği yapmasıyla da bilinir.



#ankara
#ankara namaz vakitleri
#ankara iftar saati
#iftar vakitleri
#ankara imsakiye
2 ay önce