Azerbaycan'da altın yatırımı

Cihan
00:0018/09/2012, Salı
G: 18/09/2012, Salı
Yeni Şafak
Azerbaycan'da altın yatırımı
Azerbaycan'da altın yatırımı

Azerbaycan Devlet Petrol Fonu(ADPF) gelirlerini değerlendirmek ve yeni yatırım araçlarına yönelmek amacıyla 10 ton altın aldı.

ADPF'nin direktörü Şahmar Mövsümov'un basına yaptığı açıklamada, satın alınan altının Londra bankalarında tutulduğunu ve onun Azerbaycan'a transferi konusunda hazırlıklar yapıldığını bildirdi. Mövsümov ülkeye getirilecek altının gümrük vergisinden muaf tutulması için Bakanlar Kuruluna başvurduklarını ve konu çözümlendikten sonra altını ülkeye getirmeye başlayacaklarını bildirdi.

''GAYRİMENKULLER DE ALACAĞIZ''

ADPF'nin gelecek yıl için hazırlanan bütçesi ile ilgili de bilgi veren Mövsümov 'Bütçe taslağında ADPF tarafından büyük petrol ve doğalgaz projelerinin finanse edilmesi öngörülmektedir. Şu ana kadar ADPF yabancı şirketlerin hisselerinin satın alınmasına 200 milyon dolar harcadı. Yılsonuna kadar bu tutar 600 milyon dolara çıkarılacak. Önümüzdeki günlerde ADPF birkaç ülkede gayrimenkuller de satın alacak.'dedi.