|

Çad'da 3 günlük yas ilan edildi

Başkent Ndjamena'da önceki gün 16'sı polis 19, merkez karakoluna düzenlenen ve 28 kişinin öldüğü saldırılardan sonra ülkede 3 günlük yas ilan edildi.

Yeni Şafak
10:47 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 07:58 - 17/06/2015 Çarşamba
AA

Çad Devlet Başkanı İdris Debi, başkent Ndjamena'da önceki gün düzenlenen saldırıların ardından 3 günlük yas ilan etti.



Debi, ulusa sesleniş konuşmasında, saldırıyı düzenleyenleri bulmak konusunda Çad güçlerinin kararlı olduğunu belirtti.



Devlet Başkanı Debi, Boko Haram örgütüne karşı düzenlenen operasyonlara katıldığı için Çad'ın hedef alındığına işaret etti.



Başkentte önceki gün polis akademisinde 5 dakika arayla 2 bombanın patlaması sonucu 16'sı polis 19, merkez karakoluna düzenlenen saldırıda ise 9 kişinin öldüğü açıklanmıştı.



Saldırılarda 57'si ağır 101 kişinin yaralandığı bildirilmişti.



Adının açıklanmasını istemeyen bir güvenlik kaynağı, 3 intihar eylemcisinin düzenlediği saldırının Boko Haram tarafından planlandığını öne sürmüştü.



Bazı bölge ülkelerinin de desteğiyle ocaktan bu yana 5 bin askerle Boko Haram'a yönelik operasyonlar düzenleyen Çad'ın başkenti Ndjamena ilk kez bu kadar kanlı saldırılara sahne oldu.



Saldırıların sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı.



Öte yandan Nijerya'nın başkenti Abuja'da geçen hafta düzenlenen toplantıda Nijerya, Nijer, Çad, Kamerun ve Benin'in Boko Haram örgütüne karşı mücadele kapsamında Ortak Çok Uluslu Mücadele Gücü'nün (MNJTF) oluşturulduğu belirtilmişti.



Çad'ın başkenti N'Djamena'da merkezinin kurulması planlanan Ortak Çok Uluslu Mücadele Gücü'nün 8 bin 700 asker, polis ve sivilden oluşacağı ifade edilmişti.

#Boko Haram
#Çad
#saldırılar
#yas
9 yıl önce