|

İsrail Türkiye'ye F-35 satılmaması için çalışmış

İsrail medyası, İsrail'in bölgedeki askeri üstünlüğünü korumak için ABD'nin Türkiye'ye F-35 satışını engellemek üzere perde arkasında 'çalıştığı' ortaya çıktı.

18:57 - 1/08/2019 Perşembe
Güncelleme: 23:13 - 1/08/2019 Perşembe
AA
Arşiv: ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu
Arşiv: ABD Başkanı Trump, İsrail Başbakanı Netanyahu

İsrail’in bölgedeki askeri "üstünlüğünü" korumak için ABD’nin Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satmasını engellemek üzere perde arkasında "çalıştığı" ortaya çıktı.

İsrail’de yayın yapan Kanal 12 televizyonunun haberine göre, İsrail’in bölgedeki askeri hava "üstünlüğünü" korumak için ABD’nin Türkiye’ye F-35 savaş uçağı satmasını engellemek üzere perde arkasında "çalıştığı" belirtildi.

Haberde, Türkiye’nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasına dikkat çekilerek, "
İsrail, (Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan’ın Rusya’dan füze savunma sistemlerini satın almasını fırsat bildi ve Washington’a gelişmiş uçakların Türkiye’ye satışını iptal etmek için baskı yaptı.
" ifadelerine yer verildi.

Son iki yılda İsrail'e 16 adet F-35 savaş uçağı teslim eden ABD, İsrail’in bölgede bu tip savaş uçaklarına sahip tek ülke haline gelmesini sağladı.

İsrail hükümeti, ABD’nin yardım fonlarını kullanarak en az 50 adet F-35 uçağı satın almak için ABD’deki Lockheed Martin şirketiyle anlaşma imzaladı ve 2024 yılına kadar tamamını teslim almayı hedefliyor.

#F-35
#İsrail
#S-400
#Türkiye
5 yıl önce