|

Kaçıyorlar !

Sudan'ın Darfur eyaletinde isyancılar tarafından bu yılın başından beri yapılan saldırılar sonucu 200 binden fazla kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Darfur eyaletinde Sudan ordusu ve isyancılar arasında çatışmalar hala devam ediyor.

Yeni Şafak
13:10 - 11/06/2015 Thursday
Güncelleme: 10:27 - 11/06/2015 Thursday
AA

Darfur'daki çatışmalar



- Çatışmalar nedeniyle bu yıl 200 bin kişi evlerini terk etti



Sudan'ın Darfur eyaletinde bu yıl başından beri meydana gelen şiddet olaylarında 200 binden fazla kişinin yerlerinden göç ettiği belirtildi.


BM'nin Barış Operasyonlarından Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Edmond Mulet, insani yardım kuruluşlarının verdiği rakamlara göre, Darfur'da en az 78 bin kişinin, BM İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi'nin (OCHA) aldığı raporlara göre ise 130 bin kişinin daha evlerini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi. Mulet, toplamda 200 binden fazla kişinin bölgeden göç etmek zorunda kaldığını kaydetti.



Mulet, bölgede ayrım gözetmeksizin sivillere yönelik saldırılar ve diğer insan hakları ihlalleri konusunda endişeleri olduğunu ifade etti.



Darfur eyaletinde Sudan ordusu ve isyancılar arasında çatışmalar yaşanıyor. "Adalet ve Eşitlik", "Sudan Kurtuluş Hareketi" ve "Sudan Halk Kurtuluş Ordusu" adlı silahlı gruplar, 2003 yılından bu yana hükümete karşı mücadele ediyor.



#Sudan
#Darfur
#mülteci
9 years ago