Meşale ABD'den ırak geçti
00:00, 11/04/2008, CumaG: Güncelleme: 04:01, 11/04/2008, Cuma
Yeni Şafak
Meşale ABD'den ırak geçti
Olimpiyat meşalesi gittiği her yerde olaylı kaşılanıyor. Avrupa'dan sonra ABD'ye geçen meşale gözden ırak bir bölgeden geçirildi.
2008 Pekin Olimpiyat Oyunları öncesinde dünya turunu sürdüren Olimpiyat meşalesi, Kuzey Amerika'daki tek durağı olan ABD'nin San Francisco kentinde, güzergahı değiştirilerek binlerce protestocu ve izleyiciden kaçırıldı.
ZİYARETİM SİYASİ DEĞİL
San Francisco'da Olimpiyat meşalesi koşusunun güzergahı, Çin karşıtı gösteriler nedeniyle duyulan güvenlik endişesiyle değiştirildi. Meşalenin koşusu sonunda liman bölgesinde yapılması planlanan resmi tören de iptal edildi ve meşale, konvoydan alınarak doğrudan Uluslararası San Francisco Havaalanındaki uçağa götürüldü. Tibet'in ruhani lideri Dalay Lama, ABD'ye yapacağı ziyaretin siyasi olmadığını söyledi. ABD'ye giderken uğradığı Japonya'da gazetecilere açıklama yapan Dalay Lama, Çin'in Yaz Olimpiyatlarına ev sahipliği yapmasını desteklediğini söyledi. Dalay Lama, “Biz Çin karşıtı değiliz ve başlangıçtan beri OlimpiyatOyunlarını destekliyoruz. Hükümetin beni şeytan gibi göstermesinden üzüntü duyuyorum. Ben bir insanım, şeytan değil” dedi.
Başlıklar :