|

Pentagon eski yazılım şefi Chaillan: Çin ABD ile olan yapay zeka savaşını kazandı

Pentagon'un eski yazılım şefi Nicolas Chaillan Financial Times'a verdiği demeçte, Çin'in, ABD ile yapay zeka savaşını kazandığını ve teknolojik ilerlemeleri nedeniyle küresel hakimiyete doğru ilerlediğini söyledi. Uzmanlara göre Çin'in yapay zeka, sentetik biyoloji ve genetik başta olmak üzere önemli teknolojilerin çoğuna yaklaşık on yıl içinde hakim olması muhtemel gözüküyor.

14:12 - 11/10/2021 Pazartesi
Güncelleme: 15:25 - 11/10/2021 Pazartesi
Diğer
Nicolas Chaillan.
Nicolas Chaillan.

Pentagon'un eski yazılım şefi Financial Times'a verdiği demeçte, Çin'in, ABD ile yapay zeka savaşını kazandığını ve teknolojik ilerlemeleri nedeniyle küresel hakimiyete doğru ilerlediğini söyledi.

10 YIL İÇİNDE HEPSİNE HAKİM OLACAK

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi olan Çin'in, özellikle yapay zeka, sentetik biyoloji ve genetik olmak üzere gelişmekte olan önemli teknolojilerin çoğuna yaklaşık on yıl içinde hakim olması muhtemel.

Pentagon'dan istifa eden ilk yazılım şefi Nicolas Chaillan, bu yarışa yanıt vermemenin ABD'yi riske attığını söyledi.

ÇİN'E KARŞI REKABET ETME ŞANSIMIZ YOK

Gazeteye verdiği demeçte, "15 ila 20 yıl içinde Çin'e karşı rekabet etme şansımız yok. Şu anda bu zaten yapılmış bir anlaşma, bence çoktan bitti" ifadelerinim kullandı. Chaillan, Çinli şirketlerin hükümetleriyle çalışmak zorunda olduklarını ve etik gözetmeksizin yapay zekaya "büyük yatırım" yaptıklarını söyledi. Bazı devlet dairelerinde ABD siber savunmasının "anaokulu düzeyinde" olduğunu söyledi.



#çin
#rekabet
#abd
#zeka
#yapay zeka
3 yıl önce