|

Türkiye’den Arakan’a yardım kampanyası

AFAD öncülüğünde “Arakan Kan Ağlıyor, Türkiye Yardım Elini Uzatıyor” adlı yardım kampanyası başlatıldı. Başbakan Yardımcısı Akdağ, Türkiye’nin, insanlığın vicdanı olduğunu vurgulayarak, “Türk milletinin cömert tavrıyla oluşturduğumuz finans kaynaklarıyla Arakanlı kardeşlerimize yardım elimizi bir kez daha uzatacağız” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 12/09/2017 Salı
Güncelleme: 02:13 - 12/09/2017 Salı
Yeni Şafak
Kampanyanın duyurusunu, 
Başbakan Yardımcısı Akdağ 
ve AFAD Başkanı Güllüoğlu 
birlikte yaptı.
Kampanyanın duyurusunu, Başbakan Yardımcısı Akdağ ve AFAD Başkanı Güllüoğlu birlikte yaptı.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türk Kızılayı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinde “Arakan Kan Ağlıyor, Türkiye Yardım Elini Uzatıyor” yardım kampanyası başlatıldı. Başbakan Yardımcısı Akdağ, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Arakan’a yardımları düzenlenen basın toplantısıyla duyurdu. Yardım kampanyasının duyurulmasıyla ilgili düzenlenen basın toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, “Bangladeş hükümetiyle görüşmelere başladık. Fırsat verilsin, Türkiye Cumhuriyeti olarak sivil toplumumuzla gideceğiz ve kalıcı barınma kampları yaparak, bu hizmetleri vereceğiz” dedi.

TÜRKİYE İNSANLIĞIN VİCDANI

AFAD Başkanlığı’nda yapılan toplantıda Türkiye’nin, insanlığın vicdanı olduğunu vurgulayan Akdağ, “Kızılay ile Sağlık Bakanlığı, Diyanet Vakfı başta olmak üzere sivil toplumla beraber ciddi bir kampanya başlatacağız. Bir taraftan hükümetimizin kaynakları bir taraftan Arakan için daha önce yaşadığımız gibi Türk milletinin cömert tavrıyla oluşturduğumuz finans kaynaklarıyla Arakanlı kardeşlerimize yardım elimizi bir kez daha uzatacağız. Türkiye, bu konularda insanlığın vicdanı olmuştur ve böyle olmaya da devam edecek. Bu, bizim inançlarımızın ve var oluşumuzun bir gereği” dedi.

BM İSTERSE DURDURAMAZ MI?

Dünyanın zengin ve söz sahibi ülkelerinin istemeleri halinde insani dramları durdurabileceğini vurgulayan Başbakan Yardımcısı Akdağ, ”Aslında bu zulümler durdurulabilir. Myanmar’ın bu hususta, uluslararası topluma ve BM’ye karşı nasıl bir gücü olabilir ki? Suriye’deki zulmü aslında BM gerçekten samimiyetle durdurmak isterse durduramaz mı? İki günlük iştir. Bu niyetle alakalı bir şey. Arakan’da da mesele budur. Dünyanın zengin ülkeleri, bir günlük harcamalarını verseler 40 defa yeter. Yeter ki fırsat verilsin. Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak ve Türk milleti olarak biz orada olmaya ve Arakanlı kardeşlerimize her türlü desteği vermeye hazırız. Önemli olan orada, kalıcı ve sürekli bir yardımı sağlamak. Şu anda bunun peşindeyiz” diye konuştu.

KOORDİNASYONU SAĞLAYACAĞIZ

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu ise “Türkiye’den sivil toplum kuruluşlarının alanda yürüttüğü çalışmalar var. Bunun daha etkin yürütülmesi anlamında koordinasyon mekanizmalarını kurmak üzere görüşmelerimiz olacak. Bu kriz, geçmişe dayanan bir kriz; ama son 15 gün krizin tarihindeki en zor günleri yaşanıyor. En zirve yaptığı günleri yaşıyoruz. Ne kadar süreceği ve krizin devamı noktasında, kimsenin çok fazla öngörüsü yok. Görüşmüş olduğumuz BM yetkililerinin de bir öngörüsü yok. Myanmar’daki sürme hareketi devam ettiği sürece bu rakamlar artacak gibi duruyor” dedi. Öte yandan Kuveyt’te de Arakanlı Müslümanlar için dört gün sürecek yardım kampanyası başlatıldı.  +

arakanasahipcik.org adresinden bağış

Yardım kampanyası için, “http://www.arakanasahipcik.org” adresinde web sitesi açıldı. Yardım etmek isteyen vatandaşlar bağış için her türlü bilgiyi bu siteden alabilecek. Resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bağış yapmak isteyenler, tüm GSM operatörleri üzerinden 2868’e “ARAKAN” yazıp mesaj yollayarak 10 TL bağışta bulunabilecek. AFAD’a yapılacak bağışlar için, Ziraat Bankası Kamu Girişimci Şubesine, “TL-Hesap IBAN No: TR14 0001 0025 3355 5555 5550 84, ABD Doları Hesap IBAN No: TR84 0001 0025 3355 5555 5550 85, Avro Hesap IBAN No: TR57 0001 0025 3355 5555 5550 86 ile Banka Swift Kod No: TCZBTR2A” ve Kızılay’a yapılacak bağışlar için Ziraat Bankası Kamu Girişimci Şubesi TL-Hesap IBAN No: TR80 0001 0025 3200 0028 6852 09, ABD Doları Hesap IBAN No: TR53 0001 0025 3200 0028 6852 10, Avro Hesap IBAN No: TR26 0001 0025 3200 0028 6852 11 ile Banka Swift Kod No: TCZBTR2A” numaraları geçerli olacak. Öte yandan AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı Arakan’a yardım kampanyası başlattı. İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yardımların Türk Kızılayı aracılığı ile Arakanlı yüz binlerce Müslümana ulaştırılacağı belirtildi.

#Arakan
#Türkiye
#Destek
#Yardım
7 yıl önce