|

e-Okul takdir teşekkür hesaplama ve yazılı sonuçları sorgulama

e-okul Veli Bilgilendirme Sistemi (eokul VBS) öğrencilerin internetteki en uğrak yeri. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından takdir teşekkür hesaplama, sözlü-yazılı sonuçları sorgulama, devamsızlık sayısı öğrenme ve daha birçok işlemi e-okul sayfası üzerinden gerçekleştirilebilir. İşte e okul giriş ekranı...

Yeni Şafak
17:28 - 14/01/2018 Pazar
Güncelleme: 17:47 - 14/01/2018 Pazar
Diğer
e-Okul takdir teşekkür hesaplama  e-okul sınav sonuçları  e-okul VBS giriş​
e-Okul takdir teşekkür hesaplama e-okul sınav sonuçları e-okul VBS giriş​

Sömestr (15 Tatil) tatilinin yaklaşmasıyla öğrenciler karne heyecanını şimdiden yaşamaya başladı. Öğrenciler e-okul sayfasına giriş yaparak takdir belgesi mi teşekkür belgesi mi olup olmadığını, devamsızlık günlerini, yazılılardan ve öğretmenlerin verdiği sözlü notlarını inceleyebilirler. MEB tarafından öğrencilerin hizmetine sunulan e okul uygulamasıyla öğrencilerin verilere direk ve kolayca ulaşması sağlandı. Gelişen teknolojiyle akıllı telefon kullanımının çok küçük yaşlara inmesiyle e-okul uygulamasının mobil versiyonu da hizmete sunuldu. Artık öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numara bilgileriyle giriş yaparak kendileri ile ilgili tüm bilgilere ulaşabilirler.

E OKUL İLE TAKDİR VE TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Hangi belgeyi alacağım diye merak ediyorsanız e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ni kullanabilirsiniz. Sömestr tatiline çok az bir süre kala artık öğrenciler de hangi belgeyi alacaklarını merak eder oldu. Yazılı ve sözlü sonuçları ise e-Okul VBS'deki yerini aldı. Sizler de e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi ile takdir teşekkür hesaplaması yapabilirsiniz.

e-Okul takdir teşekkür hesaplama işlemi için tüm öğretmenlerin e-Okul sistemine tüm notları girmesi gerekmektedir. Notlar girildikten sonra derslerin ortalama puanları ortaya çıkar ve yıl sonu başarı puanına bakılır.

Yıl sonu başarı puanı 85,00 ile 100 puan arasında olursa takdir belgesi, 70,00 ile 84,99 puan arasında olursa da teşekkür belgesi alınır.

E-OKUL GİRİŞ NASIL YAPILIR?
e-Okul'da öğrencinin not bilgisi, devamsızlık bilgisi vb. bilgiler bulunmaktadır. e-Okul sistemine giriş yapabilmek için
adresini açın. Açılan pencerede sağ tarafta yer alan Veli Bilgilendirme Sistemine öğrenci T.C. Kimli Numarası ve okul numarasını girin. Daha sonra sol tarafta "Öğrenci Bilgileri" sekmesinin içinde yer alan "Not Bilgisi" alanına tıklayın. Gelen sayfada öğrencinin dönem not bilgisini görebilirsiniz.
MEB MÜSTEŞARI TEKİN'DEN KARNE HEDİYESİ ÖNERİSİ

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ebeveynler tarafından öğrencilere verilecek en güzel karne hediyesinin nitelikli zaman geçirmek olduğunu belirtti.

Tekin, "Geleceğin Mimarı Öğretmen Buluşmaları" programı kapsamında geldiği Edirne'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zamanın çabuk geçtiğini ve bir eğitim-öğretim yılının daha ortasına gelindiğini söyledi.

Tüm öğretmen ve idarecilere süreç içerisindeki çabaları, gayretleri, fedakarlıkları için teşekkür eden Tekin, "Öğretmenlerin Türkiye'de ne şartlarda ne zorluklarla çalıştıklarını bilmeyen insanlar çok eleştiriyorlar, bakanlık olarak biz bunun farkındayız. O yüzden ciddi bir emek, ciddi fedakarlık sonucu söz konusu. Emekleri için teşekkür ediyorum, yeniden haklarını helal etsinler. Bu ülkenin geleceği için çalışıyorlar. İnşallah güzel bir dinlenme dönemi geçirirler, sonrada ikinci döneme sağlıklı bir şekilde başlarlar." dedi.

"Ders zamanı ders tatil zamanı tatil"

Öğrencilerin de yorulduğunu tatili de dinlenerek geçirmelerinde fayda olduğunu vurgulayan Tekin, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizde yorucu bir dönem geçirdiler. Onlar da iki haftalık tatil dönemi içerisinde güzelce dinlensinler. Biz bakanlık olarak öğrencilerin ders dönemi ders yapmalarını, dinlenme dönemi dinlenmelerini istiyoruz. Bu tatilde anne, baba, kardeşleriyle nitelikli vakit geçirmelerini arzu ediyoruz. Sinemaya gitsinler, tiyatroya, spor müsabakalarına gitsinler, film izlesinler, eğitici ortamlarda bulunsunlar, kitap okusunlar biz bunları istiyoruz. Velilerimiz çocuklarına karne hediyesi olarak güzel vakit geçirmeyi hediye etsinler, velilerimizden de bunu istiyoruz. Çocuklar için en güzel anlar anne, babalarıyla güzel vakit geçirmeleridir. Bir baba olarak benim hediyem bu olur."

"Bu kuşak farklı"

Tatilde öğrencilere basılı kitaplar okumalarını da tavsiye eden Müsteşar Tekin, şöyle tamamladı:

"Dijitalleşme, teknolojik bağımlılık, hayatı esir aldı. Çocuklarımızın baskı materyal okumalarını tavsiye ederim. Bir de altını çizerek, ben bir baba olarak gençliğimde okuduğum kitapları çocuklarıma önermiyorum çünkü artık başka bir kuşak var. Çocuklara, zorla kendi çocuklarındaki kitapları dayatmasınlar, bu çocuklar başka bir jenerasyon. Biz çocukların okumalarını istiyoruz ama kendi ilgi alanlarındaki okumaları yapsınlar, tatillerini böyle geçirsinler."

#e-Okul
#e-Okul takdir teşekkür hesaplama
#e-okul sınav sonuçları
#e-okul VBS giriş​
#e-okul VBS
#e-okul veli bilgilendirme sistemi
6 yıl önce