|

Bakan Selçuk'tan vatandaşa uyarı: Kişisel bilgilerinizi sakın paylaşmayın

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, başta Kısa Çalışma Ödeneği olmak üzere sunulan hizmetleri suistimal etmek suretiyle kişisel bilgileri talep ederek kötü amaçlı kullanan kişi ve web sitelerine karşı dikkatli olmaları konusunda vatandaşları uyardı.

10:38 - 2/05/2020 Cumartesi
Güncelleme: 10:50 - 2/05/2020 Cumartesi
IHA
Arşiv
Arşiv

Koronavirüs salgını nedeniyle birçok iş yerininin kapatımasıyla, vatandaşların çoğu ücretsiz izne çıkarıldı. Mağdur olan çalışanlara ise ise Kısa Çalışma Ödeneği ile maaşının belli bir bölümü verilmeye başlandı. Ancak bu durum fırsatçıları da harekete geçirdi.

Fırsatçılara inanmayın

Konuyla ilgili uyarıda bulunan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, başta Kısa Çalışma Ödeneği olmak üzere sunulan hizmetleri suistimal etmek suretiyle kişisel bilgileri talep ederek kötü amaçlı kullanan kişi ve web sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.


Siber dolandırıcılara dikkat!

Özellikle siber dolandırıcıların Bakanlığımız ve
İŞKUR’un adlarını ve logolarını taklit edebileceğini, sahte SMS’ler, sosyal medya reklamları, internet siteleri ve e-postalar ile bireylerin kişisel bilgilerini ele geçirmeye çalışabileceğine dikkat çeken Selçuk,
“Kişisel kimlik bilgilerinizi kimseyle paylaşmayın.
  • Sadece www.turkiye.gov.tr,
    ve
    gibi resmi bağlantılardan bilgi alarak işlemlerinizi bu web siteleri üzerinden gerçekleştirin. Bakanlığımız ve İŞKUR tarafından yapılan bilgilendirmeler dışında yapılan açıklamalara itibar etmeyin” sözleriyle vatandaşlara çağrıda bulundu.
#zehra zümrüt selçuk
#kısa çalışma ödeneği
#siber dolandırıcılık
#kişisel bilgiler
#uyarı
4 yıl önce