|

Kayabaşı’nda rekabet teklifleri uçurdu

TOKİ’nin arsa satış karşılığı gelir paylaşımı modeliyle satışa sunduğu Kayabaşı’nda ilk oturumda 281 milyon TL olan en yüksek teklif, ikinci oturumda 1 milyar 285 milyon TL’ye çıktı

Yeni Şafak
13:48 - 19/02/2016 Cuma
Güncelleme: 11:54 - 19/02/2016 Cuma
Diğer

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) İstanbul Başakşehir Kayabaşı'nda “arsa satış karşılığı gelir paylaşımı” modeliyle satışa sunduğu arsanın ihalesinde ikinci oturum yapıldı. İkinci oturumda en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi.



8 FİRMA KATILDI


Kayabaşı 876 ada 1 parseldeki arsanın ihalesinin ilk oturumu 28 Ocak'ta yapılmıştı. Habertürk'ün haberine göre, 11 firmanın katıldığı ilk oturumda toplam gelirde en yüksek teklif 281 milyon 586 bin TL ile İstanbul Teknik Arı İnşaat, Fuzul Otomotiv ve Vefa Prefabrik ortaklığından gelmişti. Sektörde iş yapan 8 firmanın katıldığı ikinci oturumda arsa satış karşılığı satış toplam gelirinde en yüksek teklif 1 milyar 285 milyon TL ile Makro İnşaat'tan geldi. En yüksek idare payı geliri de 257 milyon TL ile Makro İnşaat'tan gelen ihalenin ikinci oturumundan sonra TOKİ tarafından ihaleler değerlendirilip ihaleyi kazanan firma açıklanacak.



EN BÜYÜK UYDUKENT PROJESİ


İkinci oturumun yapıldığı ihale alanı TOKİ tarafından planlanan ve Türkiye'nin en büyük uydukent projesi olarak dikkat çekiyor. Arazi Kayabaşı'nda 3'üncü köprü bağlantı yolu güzergâhında, Atatürk Havalimanı'na 17, yeni havalimanına 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca projenin uygulanacağı alan Olimpiyat Stadı, Şehir Hastanesi ve Başakşehir'e komşu olan konumuyla İstanbul'un yeni cazibe merkezlerinden biri olacak.



KİŞİ BAŞINA 36 M2 YEŞİL ALAN


51 bin metrekarelik alanda, kişi başına 36 metrekare yeşil alan sunulacak proje depreme dayanıklı inşa edilecek. Günlük enerji ve ısı ihtiyacının büyük bir kısmı güneş enerjisinden elde edilecek biçimde tasarlanacak.



#TOKİ
#Kayabaşı
#Başakşehir Kayabaşı
8 yıl önce