Pakistan bölgesel finansın başına geçti: Şanghay İşbirliği Örgütü'nde yeni dönem

Oğuzhan Ürüşan
23:05, 02/11/2026, Pazartesi
Yeni Şafak
Pakistan bölgesel finansın başına geçti: Şanghay İşbirliği Örgütü'nde yeni dönem
Pakistan, ŞİÖ Bankalararası Konsorsiyumunun 2026–2027 dönemi başkanlığını devraldı, Sultan Ali Allana göreve getirildi.

Pakistan, Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Bankalararası Konsorsiyumunun 2026–2027 dönemi başkanlığını üstlendi. Konsorsiyumun başına Sultan Ali Allana getirildi. Yeni dönemde üye ülkeler arasında ticaretin kolaylaştırılması, sınır ötesi yatırımların artırılması ve finansal iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.

Şanghay İşbirliği Örgütü bünyesindeki ekonomik iş birliğinde yeni bir dönem başladı. Pakistan, örgütün Bankalararası Konsorsiyumunun 2026–2027 dönemi başkanlığını devraldı. Konsorsiyumun yeni başkanı Sultan Ali Allana oldu.

Pakistan'ın aynı dönemde örgütün dönem başkanlığını da üstlenmesiyle ekonomik ve finansal iş birliği çalışmalarının eş zamanlı yürütülmesi amaçlanıyor.

SINIR ÖTESİ YATIRIMLAR ARTIRILACAK

Pakistan Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, yeni dönemde üye ülkeler arasındaki ekonomik ortaklıkların güçlendirileceği belirtildi.

Özellikle sınır ötesi ticaretin kolaylaştırılması, ortak yatırımların desteklenmesi ve finansal bağlantıların geliştirilmesi üzerinde duruldu. Bölgesel ekonomik entegrasyonun hızlandırılması ve üye ülkelerin ortak kalkınma hedeflerine katkı sağlanması amaçlanıyor.

EKONOMİK ORTAKLIKLAR GÜÇLENECEK

Pakistan Maliye Bakanlığı, konsorsiyum başkanlığını üstlenen Sultan Ali Allana'yı tebrik ederek Pakistan'ın bölgesel ekonomik iş birliğine yönelik taahhütlerini yineledi.

Yeni başkanlık döneminde finans kuruluşları arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi, ticaret ve yatırımın önündeki engellerin azaltılması hedefleniyor.


Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde bir ilk: Kadın büyükelçi görevine başladı
Gündem
Pakistan'ın Ankara Büyükelçiliğinde bir ilk: Kadın büyükelçi görevine başladı
Mekke İttifakı üyesi ülkeler Tahran'da bir araya geldi
Dünya
Mekke İttifakı üyesi ülkeler Tahran'da bir araya geldi

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026