
TV araştırmacısı Christopher Guest More, 2003 yılında bir kenevir çiftliğinde iki çocuk babasına çocuklarının önünde işkence yapmaktan suçlu bulundu. Brian Waters, Christopher Guest More Jnr tarafından bir inek kulübesinde öldürüldü. Kullanılan işkence ekipmanının ortaya çıkan görüntüleri ise tüyler ürperticiydi.
1/5

Razak'ın suratına defalarca yumruk ve tekme atıldı, ayak bileklerinden baş aşağı asılmadan ve suyla dolu bir fıçıya indirilmeden önce Razak, bilincini kaybetti.Elektrik verildikten sonra Razak asitle yakıldı, başına yastık kılıfı geçirilerek ateşe verildi ve zımba tabancasıyla saldırıya uğradı ancak hayatta kaldı. Mahkeme, tam o sırada Waters'ın olay yerine geldiğini ve benzer şekilde saldırıya uğradığını açıkladı.
2/5

Olay yerinden çekilen polis fotoğraflarında, kollarından birine hala bağlı olan bir sandalye ve işkence için kullanılan bir zımba görülüyor.
3/5

Mahkemede, Waters'ın ayak bileklerinden baş aşağı asıldığı, silahlarla dövüldüğü ve 20 bin sterlinlik uyuşturucu borcu nedeniyle kendi çocuklarının önünde eritilmiş plastikle yakıldığı anlatıldı. Waters sonunda, 100'den fazla ayrı yaralanmaya yenik düştü.
4/5

Kıdemli soruşturma görevlisi olan Müfettiş Kate Tomlinson, kurbanlara uygulanan şiddetin 'kesinlikle şoke edici' olduğunu söyledi. "Polis memurları olarak şiddet içeren suçlarla uğraşmaya alışkınız ancak bu saldırının barbar doğası asla unutamayacağınız bir şey" diyen Tomlinson şöyle devam etti:
"O gün çiftlikte olanlara ve o adamların yaptıklarına baktığınızda, sadece filmlerde görebileceğiniz bir şeymiş gibi geliyor. Bırakın kırsal Cheshire'ı, gerçek hayatta olabilecek bir şey gibi gelmiyor"
"O gün çiftlikte olanlara ve o adamların yaptıklarına baktığınızda, sadece filmlerde görebileceğiniz bir şeymiş gibi geliyor. Bırakın kırsal Cheshire'ı, gerçek hayatta olabilecek bir şey gibi gelmiyor"
5/5

#işkence
#oda
#ekipman






