
Antalya’da sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal ederek uygulama noktasına ticari taksi ile gelen 2 kişiye kısıtlamayı ihlalden 6 bin liralık ceza makbuzu düzenlendi. Kendisine ceza yazılamayacağını belirterek, ekiplerle tartışan kişilerden birinin, "Sizi İçişleri Bakanlığına kadar şikâyet edeceğim. Halamın oğlu orada genel müdür. Ben ceza kabul etmiyorum. Neden kabul edeyim? Ben bir de idare mahkemesi ile mi uğraşacağım. Abi bana ceza yazamazlar" demesi ve ceza yazılmaması için kaldırıma uzanması şaşkınlık oluşturdu.
Antalya'daki olay, Muratpaşa ilçesi Sakıp Sabancı Bulvarı üzerinde yaşandı. Antalya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, bulvarda pandemi nedeni ile alınan tam kapanmadan muaf sürücüleri denetlemek için uygulama noktası oluşturdu.
Ekipler, sürücüleri tek tek durdurarak izin belgelerini, turistlerin ise yerleşik mi yoksa seyahat amacı ile mi geldiği kontrol edildi.
Yapılan incelemede şahısların biletlerinin de olmadığı görüldü. Polis ekipleri, şahısları ticari taksiden indirerek ceza makbuzu düzenlemek için polis otosunun yanına götürdü.
"Ben ceza kabul etmiyorum"
Altı bin 300 liralık ceza makbuzu düzenledi
Ekipler ise, vatandaştan sakin olmasını ve sesini yükseltmemesini istedi. Her iki şahsa kısıtlamayı ihlalden 3 bin 150 TL olmak üzere toplamda 6 bin 300 TL ceza makbuzu düzenledi.
Mehmet E. kendisini görüntüleyen gazeteciye ise durumunu şöyle anlattı:
- "Biz buraya çalışmaya geldik. Bize e-Devlet üzerinden belge almamızı söylüyorlar, oradan da alamıyoruz. Biz buraya bir restoranın tadilatı için geldik. Anlaşamadık. Şimdi geri gidiyoruz."
Ekiplere bir süre daha itiraz eden şahıslar için bu kez durumlarının anlatıldığı bir tutanak tutuldu. Şahıslar tutulan tutanağın ardından kalacak yeri olmadığı için Antalya Büyükşehir Belediyesinin erkek sığınma evine götürülmek üzere polis otosuna bindirildi.







