|

CHP'de Kılıçdaroğlu-Özel krizi Meclis'e taşındı: 30 yıllık özel kalem müdürünün odasına çöktüler

28 Mayıs'ta alınan yenilgi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun devrilmesinin ardından CHP'de patlak veren kriz yerel seçimlere giden süreçte de devam ediyor. Parti içindeki değişim tartışmaları ve kurultaya doğru ilerleyen süreçte krizler peş peşe yaşanıyor. Bu kez, Özgür Özel ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki gerginlik, TBMM'de kendini gösterdi. Özel ve Kılıçdaroğlu ekibi, odaları paylaşma konusunda anlaşamadı. Kılıçdaroğlu'nun, 30 yılı aşkın bir süredir özel kalem müdürlüğünü üstlenen Şükran Kütükçü'nün odası, zorla boşaltıldı. Bu olay parti içindeki çatışmanın boyutlarını bir kez daha gözler önüne serdi.

15:56 - 9/02/2024 Cuma
Diğer
Özgür Özel - Kemal Kılıçdaroğlu - Şükran Kütükçü
Özgür Özel - Kemal Kılıçdaroğlu - Şükran Kütükçü

Ana muhalefet partisi CHP, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde alınan mağlubiyetin ardından yaşanan değişim tartışmaları sonucunda bir kurultaya gitti.


Kemal Kılıçdaroğlu, 13 seçimi kaybetmesi nedeniyle partiden ve seçmenden gelen istifa talepleriyle karşılaştı. Özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu liderliğindeki değişim yanlısı kesimden destek alan Özgür Özel, genel başkanlık koltuğuna oturdu.


Ancak, Kılıçdaroğlu, partiden ayrılma ve seçmenin güvenini kaybetme baskılarına rağmen, son açıklamalarıyla bir geri dönüş sinyali verdi.


Geçtiğimiz haftalarda Özgür Özel ile görüşen ve CHP'nin yeni genel başkanı Özel'in "Sahaya çıkın, bize destek olun" teklifini reddeden Kılıçdaroğlu'nun, parti içindeki gücünü koruduğu ve hala etkili bir figür olduğu iddia ediliyor.



Kılıçdaroğlu'ndan geri dönüş sinyali


Özellikle Özgür Özel'in yerel seçim aday belirleme sürecinin çıkmaza girmesi ve Ekrem İmamoğlu ile yaşanan güç savaşı, CHP içinde rahatsızlıklara neden oldu. Parti içindeki muhalif grup, yerel seçimlerde başarısız olunması durumunda yeni bir kurultaya gidilmesi gerektiğini dile getirmişti.


Bu iddiaların ardından Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamalarla adeta partililere mesaj gönderdi. Kurultayın ardından Ankara'daki ofisinde çalışmalarını sürdüren Kılıçdaroğlu, birçok parti üyesini burada ağırlayarak, "Siyaseti bırakmadım" şeklinde açıklama yaptı. Bu sözler, Kılıçdaroğlu'nun liderlik pozisyonundan ayrılmayacağı ve siyasi faaliyetlerine devam edeceği yönünde bir sinyal olarak algılandı. CHP içindeki içsel çekişmeler ve geleceğe dair belirsizlikler ise devam etmekte görünüyor.



30 yıllık kalem müdürünün odasına çöktüler


Özel ve Kılıçdaroğlu arasında artık belirgin hale gelen sürtüşme TBMM'ye de taşındı. Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 30 yılı aşkındır özel kalem müdürlüğünü yürüten Şükran Kütükçü, CHP Genel Kurultayı'nda Özgür Özel'i desteklemişti. Kurultayı Özel'in kazanmasının ardından 'CHP Grup Protokol Müdürü' görevinin verildiği Kütükçü, TBMM'de CHP İdari Amirliği'ne tahsis edilen odayı kullanıyordu.



Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin'in CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nın ardından Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) girmesi nedeniyle, CHP'nin İdare Amirliğine seçilen Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise Kütükçü'den odayı boşaltmasını istemişti.



Şükran Kütükçü bu isteği reddederek odayı boşaltmadı. CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, araya girdi ve odayı boşaltmasına engel oldu. Bayraktutan, odası boşaltılmayınca durumu Meclis başkanına bildirdi. Bunun üzerine TBMM Genel Sekreterliği, Meclis İdare Amirliğine ait odaya gidip odaya Uğur Bayraktutan'ın isminin yazılı olduğu tabelayı asıp kilidi değiştirerek tutanak altına aldı.


#CHP
#Kemal Kııçdaroğlu
#Özgür Özel
3 ay önce