Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan İsrailli Bakana Dışişlerinden sert tepki

19:0418/06/2025, Çarşamba
G: 18/06/2025, Çarşamba
Yeni Şafak
Bakanlığın açıklamasında İsrailli yöneticilerin insanlığa karşı işlemekte olduğu suçların hiçbir şüpheye mahal vermeyecek biçimde derlendiği belirtildi.
Bakanlığın açıklamasında İsrailli yöneticilerin insanlığa karşı işlemekte olduğu suçların hiçbir şüpheye mahal vermeyecek biçimde derlendiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar'ın alçakça paylaşımlarına sert tepki gösterdi. Saar'ın paylaşımlarının asılsız iftiralar ve alçakça yalanlardan ibaret olduğu belirtilen açıklamada, "İsrailli yetkililerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına bu denli odaklanmak zorunda kalması, söz konusu beyanda yer alan hususların doğruluğunu teyit etmektedir." denildi. Öte yandan Bakanlığın açıklamasında, "Netanyahu’nun isminin, tarihte soykırım işlemiş kişilerle birlikte anılmasının sorumlusu, halen soykırım suçlamasıyla yargılanmakta olan kendisidir." ifadelerine de yer verildi.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar tarafından yapılan sosyal medya paylaşımına ilişkin, "İsrail Dışişleri Bakanı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı, ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik asılsız iftiralar ve alçakça yalanlardan ibarettir." dedi.

Terör devleti İsrail'in eli kanlı katil bakanları bir kez daha Türkiye'yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

İsrail Dışişleri Bakanı Gideon Saar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda alçakça iftiralara yerdi.

Saar'ın bu hadsiz paylaşımına Dışişleri Bakanlığı sert tepki gösterdi.

Bakanlığın paylaşımında şu ifadeler kullanıldı:

"İsrail Dışişleri Bakanı tarafından yapılan sosyal medya paylaşımı, ülkemize ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik asılsız iftiralar ve alçakça yalanlardan ibarettir.

İsrailli yetkililerin, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarına bu denli odaklanmak zorunda kalması, söz konusu beyanda yer alan hususların doğruluğunu teyit etmektedir.

Netanyahu’nun isminin, tarihte soykırım işlemiş kişilerle birlikte anılmasının sorumlusu, halen soykırım suçlamasıyla yargılanmakta olan kendisidir.

İsrailli yöneticilerin insanlığa karşı tüm dünyanın gözü önünde işlemekte olduğu suçlar, herhangi bir şüpheye mahal vermeyecek biçimde derlenmektedir.

İsrail’in bugün bazı çevreler nezdinde sahip olduğu destek ve dokunulmazlık zırhı kaybolduğunda, Netanyahu ve suç ortakları adalet önünde hesap vermek zorunda kalacaklardır. Sayın Cumhurbaşkanımızca da ifade edildiği üzere, Netanyahu ve iş birlikçilerinin adil biçimde yargılanmasını ümit ediyoruz."



#Dışişleri Bakanlığı
#Gideon Saar
#İsrail